MIJN BIBLIOTHEEK

 In alle vestigingen van Bibliotheek Hoorn staat in de kleuterhoek een computer met de digitale prentenboeken van Bereslim. Kinderen kunnen hier zelfstandig de digitale prentenboeken bekijken of lezen. Ze kunnen kijken en luisteren naar een animatiefilm van een bekend prentenboek of een interactief taalspel spelen met deze prentenboeken. 


Bekijk nu ook thuis de geanimeerde prentenboeken van Bereslim!

Maak een code aan en laat je kind(eren) drie weken lang thuis genieten van de mooie verhalen en spelletjes. We blijven de digitale prentenboeken natuurlijk ook aanbieden in de bibliotheken in de binnenstad, Kersenboogerd en Risdam.

digitale prentenboeken

In digitale prentenboeken worden verhalen uit prentenboeken tot leven gebracht door middel van bewegende beelden, muziek, stemmen en geluidseffecten. Kinderen begrijpen het verhaal hierdoor beter en beleven het boek als een soort tekenfilm. 

 

 

Kinderen met taalachterstand

Niet alle kinderen profiteren evenveel van voorlezen uit een prentenboek. Kinderen met een kleine woordenschat of een andere vorm van taalachterstand ontgaat bij het voorlezen veel. Vooral als het prentenboek veel moeilijke woorden bevat. Bij het zien van filmische beelden en de ondersteunende geluiden begrijpen ze ineens aanzienlijk meer van het verhaal en pikken ze nieuwe woorden en ingewikkeldere zinsstructuren op.

 

Probeer het zelf eens via de volgende websites:

   WePboek is een initiatief van het kinderopvangfonds. Voor het project WePboek zijn  twintig prentenboeken geselecteerd met thema’s die nauw aansluiten bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Op basis van die prentenboeken zijn animaties gemaakt waardoor de woordenschat van het kind wordt vergroot en de verhaallijn beter wordt begrepen. De boeken op wepboek zijn gratis te bekijken.

 

     Op Schooltv/Beeldbank staan digitale prentenboeken, zoals Raad eens hoeveel ik van je houDe koe die een ei legde, Ik zou wel een kindje lusten en vele andere, gratis te bekijken en gebruiken!

    Bereslim.nl is er voor jonge kinderen én hun ouders en opvoeders. Kinderen kunnen hier leuke en leerzame spelletjes doen en animaties van bekende prentenboeken bekijken. Letters in Beweging is een bijzonder effectief hulpmiddel bij het leren lezen en schrijven. Met Letters in Beweging maken jonge kinderen op speelse wijze kennis met letters en klanken. Ook geeft het programma ouders en leerkrachten inzicht in de ontwikkeling van de spelers, waardoor het schoolprogramma beter afgestemd kan worden op de kinderen.Een abonnement voor uw instelling, waarbij digitale prentenboeken gecombineerd worden met Letters in beweging kost €495,- per jaar.

 

  

Fundels brengt een prentenboek tot leven. Het is een 'bundel vol fun', die de animatie van het prentenboek omvat, aangevuld met leuke activiteiten voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar. Voor meer informatie en prijzen: www.fundels.be

> bonte verzameling gratis digitale boeken

digitale prentenboeken ook op youtube!

> nog meer digitale prentenboeken