We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de afhaalbieb. De inleverbussen zijn gewoon open.

Kunst- en cultuurtips

Elke week haalt de Bibliotheek Hoorn de krenten uit de pap uit het aanbod van digitale culturele content. Drie fantastische tips voor kunst en cultuur; theater, kleinkunst, film en beeldende kunst voor het Voortgezet Onderwijs.

Kijk de mooiste cabaretfragmenten terug.

Internet is in deze tijd een fijne bron voor kunst en cultuur. Er is steeds meer gratis online beschikbaar. De Bibliotheek maakte een selectie van de leukste
cabaretfragmenten om zelf uit te kiezen, met ‘Broodje Shoarma’ van Najib Amhali, ‘Schoolreisje’ van Jochem Meijer, ‘Ik heb een heel zwaar leven’ van Brigitte Kaandorp e.a.

Naar de playlist

NTR Kort, inspiratie op Youtube

Logo NTR kort

De Nederlandstalige korte televisiefilms, gemaakt door veelbelovende jonge Nederlandse filmmakers in opdracht van de NTR zijn gratis te bekijken op Youtube. Kijk bijvoorbeeld naar Vingers van Hans Poorthuis. Waar een docent op een middelbare school het moeilijk krijgt met het gedrag van zijn leerlingen.

Stay at home Stedelijk Museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum in Amsterdam opende speciaal voor deze Corona-crisis een nieuwe site: ‘Stay at home Stedelijk’, met virtuele tours, mini-docu’s, podcasts en workshops.