We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de afhaalbieb. De inleverbussen zijn gewoon open.

Kunst- en cultuurtips

theater

Elke week haalt de Bibliotheek Hoorn de krenten uit de pap uit het aanbod van digitale culturele content. Drie fantastische tips voor kunst en cultuur; theater, kleinkunst, film en beeldende kunst voor het Voortgezet Onderwijs.

Theatertip: Ontspoord (15+)

Theaterflix is het theater-alternatief voor Netflix, waar je de registraties van mooie voorstellingen kunt bekijken. Speciaal in deze periode staan er een aantal gratis te bekijken theaterstukken, bijvoorbeeld Ontspoord (15+). Ontspoord is een voorstelling met de adem van een popconcert. De Amerikaanse Naomi Wallace schreef het zinderende toneelstuk The Trestle at Pope Lick Creek. 'Nergens' is een troosteloos stadje waar de mijn is gesloten. Er wordt maar naar één ding uitgekeken; de trein van 19:30 uur. 

Bekijk gratis de voorstelling via theaterflix

Vind de mooiste animatiefilms

negative space movie

Op Youtube vind je prachtige, prijswinnende animatiefilms. Kijk bijvoorbeeld naar Negative space (Oscar voor beste animatiefilm) 
Of naar The man who was afraid of falling, of de geanimeerde Nederlandse award winnende klassieker uit 2000: Father and daughter.

Schilderijen bewonder je in het Rijksmuseum

rijksmuseum eregalerij

Wist je dat het Rijksmuseum zijn collectie grotendeels gedigitaliseerd heeft? Schilderijen van Rembrandt en Vermeer, de Haagse school en andere collecties kunnen bekeken worden via het internet. Voor achtergronden en uitleg van experts van het Rijksmuseum kun je ook luisteren naar hun podcast.