We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de afhaalbieb. De inleverbussen zijn gewoon open.

Leestips

Betrouwbare lees- en luistertips van de afdeling educatie van de Bibliotheek Hoorn voor het Voortgezet Onderwijs. Wekelijks nieuwe ideeën voor lessen met boeken, literatuur en geletterdheid als focus. Nog geen lid? Online lid worden kan!

Fijn leesvoer voor je leerlingen

Op zoek naar korte verhalen voor je leerlingen met afwisselende en originele verwerkingsopdrachten? Hier staan alle verhalen van PLOT26 voor je op een rij die de afgelopen jaren online zijn gedeeld. Zo kun je in deze bijzondere tijd toch samen met al je leerlingen uit de klas aan de slag met hetzelfde verhaal! 

Ook voor niet-leden heeft de LuisterBieb boeken

cover boek één mens is genoeg

Met de LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken. Tijdens de Coronacrisis biedt de LuisterBieb ook voor niet-leden van de bibliotheek uren luisterplezier. Lezen voor je plezier of lezen voor je lijst, bekijk wat de luisterbieb te bieden heeft op: www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb.html


Luister bijvoorbeeld: Een mens is genoeg, Els Beerten.
Na de dood van haar vader probeert Juliette (16, ik-figuur) zich te redden. Als ze niet langer tegen de tirannie van hun moeder kunnen opboksen, besluiten Juliette en haar broer elders een nieuw leven te beginnen. Vanaf ca. 15 jaar.

Gratis lesmateriaal voor debatles op afstand

debat

Hoe ga je verder met je lessen debatteren, wanneer je niet fysiek bij elkaar op school bent? Stichting Nederlands debatinstituut heeft met het oog op de huidige situatie video’s en opdrachten op een rij gezet, die leerlingen op afstand kunnen maken en bekijken, met antwoordbladen voor de docent. Bekijk het materiaal op schooldebatteren.nl