We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de afhaalbieb. De inleverbussen zijn gewoon open.

Leestips

cover kort

Betrouwbare lees- en luistertips van de afdeling educatie van de Bibliotheek Hoorn voor het Voortgezet Onderwijs. Wekelijks nieuwe ideeën voor lessen met boeken, literatuur en geletterdheid als focus. Nog geen lid? Online lid worden kan!

Mevrouw Holst leest voor

mevrouw Holst leest voor

Misschien lees je als docent graag voor in de klas en moeten je leerlingen dit nu missen. Laat ze dan eens kijken op: Mevrouw Holst leest voor. 

Tip: Dagboek van een puber

cover boek dagboek van een puber

Met de LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken. Tijdens de Coronacrisis biedt de LuisterBieb ook voor niet-leden van de bibliotheek uren luisterplezier. Lezen voor je plezier of lezen voor je lijst, bekijk wat de luisterbieb te bieden heeft op: www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb.html

Luister eens naar: Dagboek van een puber, Raoul de Jong
BN-er Raoul de Jong vond in de zomer van 2017 zijn puberdagboek terug. In tegenstelling tot zijn vrienden die hun puberdagboeken vernietigden, besloot hij het uit te geven. Daarbij voorzag hij zijn twintig jaar oude ontboezemingen van ironisch commentaar, zie ook de ondertitel. Het resultaat is een hilarisch en tegelijkertijd ontroerend verslag van een getormenteerd puberleven in zeven getitelde hoofdstukken.

Gratis korte verhalen voor de onderbouw

Gratis korte verhalen voor de onderbouw

Jeugdboekenschrijver Tanja de Jonge schreef het boek Kort, 14 verhalen met creatieve lesideeën voor de 1e en 2e klas van het VO. Tijdens deze Corona-crisis zijn 4 verhalen gratis te downloaden op: www.tanjadejonge.nl