We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de afhaalbieb. De inleverbussen zijn gewoon open.

Lees- en cultuurtips week 17

cover kort

Lees- en cultuurtips van team educatie van de Bibliotheek Hoorn.

Tip: Een sky full of gedoofde lichtjes

Ook voor niet-leden heeft de LuisterBieb boeken.
Met de LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken. Tijdens de Coronacrisis biedt de LuisterBieb ook voor niet-leden van de bibliotheek uren luisterplezier. Lezen voor je plezier of lezen voor je lijst, bekijk wat de luisterbieb te bieden heeft op: www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb.html

Luister eens naar: Een sky full of gedoofde lichtjes van Remco de Ridder
Dit is een aangrijpende, autobiografische roman over de impact van de ramp met MH17. De eenendertigjarige Ruben is met vakantie in Spanje als hij hoort dat vlucht MH17 is neergestort. Aan boord waren zijn halfzus en haar gezin. Ruben wordt overvallen door een explosie van emoties: verdriet, ongeloof en woede nemen zijn leven over. Ruben, een jongen die al jaren worstelt met een angststoornis, merkt dat het gevoel dat de ramp oproept sterker is dan zijn angst. Terwijl hij met zijn familie in een bizarre hel belandt, lijkt het of zijn angst verdwijnt.

Lees De mentor in de thuisbieb

thuisbieb

Sinds een paar weken is de thuisbieb open. Daar kun je gratis e-boeken downloaden om lekker te lezen. Ook voor niet-leden van de bibliotheek is er veel te vinden. Download de app als je hem nog niet hebt en lees bijvoorbeeld De mentor van Tessa Kollen. 
Over De mentor:
Amerikaanse Internationale School is een exclusief instituut waar verwende expatkinderen een topopleiding krijgen. Hun moeders, in deze wereld altijd 'de vrouw van', houden zich bezig met de activiteiten op school in een poging invulling te geven aan hun lege bestaan. Tot een moord op een leraar de boel ineens in beweging brengt.

Verhalen uit de Decamerone

decamerone

De Decamerone is een verzameling van honderd verhalen, die verteld worden door drie mannen en zeven vrouwen tijdens een veertien dagen durend verblijf op een buitenplaats, op de vlucht voor de pest die op dat moment in Florence woedt.

De Decamerone werd geschreven door de Italiaanse dichter en geleerde Giovanni Baccaccio, waarschijnlijk in de periode 1349-1360. Het geldt als een van de mooiste werken uit de Italiaans literatuur. 

Acteurs van Toneelgroep Amsterdam lezen in deze Coronatijd elke dag een verhaal voor uit Boccaccio’s Decamerone. Elke dag een verhaal. Als ode aan het leven. Bekijk de verhalen op Ita.nlVind de mooiste kunst op het web

Beeldende kunst hangt allang niet meer alleen in het museum. Ook het internet is een platform geworden. De bibliotheek verzamelde plekken waar kunst op het internet te vinden is de digitale etalages.
 

Creatief spelen met taal

Kees Torn laat zien hoe leuk creatief spelen met taal kan zijn. Laat je leerlingen eens kijken naar het cabaretfilmpje Nederlands/Engels. Kunnen ze zelf ook zulke zinnen bedenken?

Filmhuisfilms op Cinetree

Cinetree biedt filmhuisfilms thuis. In tegenstelling tot veel grote, commerciele producties hebben deze films vaak een kunstzinnige lading. Je kunt de eerste 14 dagen gratis proberen. Bekijk bijvoorbeeld The Florida Project.