We zijn gesloten

De bibliotheken zijn gesloten tot en met 2 maart 2021. Er zal in die periode geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de afhaalbieb. De inleverbussen zijn gewoon open.

De Bibliotheek op School

Meisje met stapel boeken van de Brede School Bibliotheek

Als je op een school zit die meedoet aan de Bibliotheek op School (eerst Brede School Bibliotheek oftewel BSB) mag je in groep 7/8 zelf achter de balie werken en aan alle kinderen van jouw school boeken uitlenen.

Kinderen zijn de baas

Als medewerker bepaal je zelf mee welke boeken worden aangeschaft en geef je ook tips voor de inrichting van de bibliotheek of leestips. Wie in de schoolbibliotheek werkt, krijgt eerst een opleiding in groep 7, verzorgd door de Bibliotheek Hoorn.

Je moet weten welke soorten boeken er zijn, hoe je de boeken uitleent en hoe je ze kunt opzoeken met de computer. Ook is het belangrijk dat je de boeken goed leert terugzetten in de kasten, anders vind je ze niet goed terug.

Samenwerking met scholen 
In de Bibliotheek op School werkt de bibliotheek samen met basisscholen. De kinderen komen tijdens schooltijd met hun groep naar de schoolbieb. Ze worden geholpen door kinderen van groep 7 en 8 die werken als schoolbibliotheekmedewerker. 

Er zijn op dit moment drie schoolbibliotheken onder direct beheer van de Bibliotheek Hoorn en leerlingen. 

Schermafdruk van de Bibliotheek op School

Webportal van de Bibliotheek op School

Als je boeken wilt zoeken in de Bibliotheek Hoorn, in de BSB of in je schoolbibliotheek (met Schoolwise systeem), dan kan dat!

Kinderen kunnen vanaf school of thuis de collectie van de Bibliotheek Hoorn, BSB of schoolbieb bekijken en bij de Bibliotheek Hoorn gratis boeken reserveren als ze ook een abonnement op de Bibliotheek Hoorn hebben. Snuffelen in de collecties kan op een kindvriendelijke manier, zo vind je snel leuke boeken. Ook heb je via de webportal toegang tot allerlei leuk leesnieuws. Op de webportal van Bibliotheek op School kunnen kinderen hun eigen leeslogboek bijhouden en kijken welke boeken ze allemaal al eens gelezen hebben. Ook kun je elkaar goede boekentips geven!

Leerkrachten hebben ook veel aan de portal. Ze kunnen zien wat hun leerlingen lezen, wat ze nog thuis hebben, welke boeken te laat zijn en leerlingen helpen met inloggen en eventueel nieuwe wachtwoorden genereren. Ook kunnen leerkrachten met hun docentenpas boeken lenen in de Schoolbibliotheek. 

Zit je op één van de onderstaande scholen in Hoorn? Klik op de link om naar jouw eigen webportal te gaan. Log in met je pasnummer en je zelfgekozen wachtwoord. Wachtwoord kwijt? Vraag een nieuwe aan de juf of meester. Weet die niet hoe dat moet? Laat hem of haar dan bellen of e-mailen met de Bibliotheek Hoorn. 

Montessorischool

Kompas

De Eenhoorn

Bockxmeerschool

De Grote Waal

De Kreek

Ceder

Flierefluiter

Fluitschip

Ichthus

Jozefschool 

Jules Verne

KlimOp

Rank 

Roald Dahl

Socrates

Wereldwijzer

Wissel 

Zonnewijzer 

Help? Een probleem!
Kijk eerst op de servicepagina van ProBiblio voor handleidingen voor de meest voorkomende problemen.
Meer informatie over de webportal, schoolwise, of de Bibliotheek op School? Neem contact op met het Team Educatie van de Bibliotheek Hoorn.