Boek en Film: Kapsalon Romy

Groep 7-8 brugklas VO, De ouders van Romy zijn gescheiden en ze brengt veel tijd door bij haar oma. Maar er gaan steeds meer dingen mis.

Het verhaal van boek en film gaat over de band tussen Romy en haar oma die een kapsalon runt. De ouders van Romy zijn gescheiden en ze brengt veel tijd door bij haar oma. Maar er gaan steeds meer dingen mis. De oma van Romy blijkt te dementeren, ze heeft Alzheimer en dit gaat zo ver dat de ouders van Romy besluiten dat ze niet meer in de kapsalon kan wonen en werken. In een laatste wanhopige poging om haar oma gelukkig te maken ontvoert Romy haar op een spontane treinreis naar haar geboortedorp in Denemarken.

Het onderwerp dementie komt duidelijk voor het voetlicht. Dit gebeurt op grappige en invoelbare wijze en zal de kinderen veel aanknopingspunten bieden om het gesprek samen aan te gaan. Boven alles is het een verhaal van een heel zelfstandig meisje dat een diepe band opbouwt met haar vrijgevochten oma. Aan het einde van boek en film ontdekt ze dat ze ook nog gewoon kind mag zijn en zijn haar ouders, die door de gevolgen van de echtscheiding even met zichzelf bezig waren, er helemaal voor haar. Een hartverwarmend familieverhaal dus.


Het boek en het scenario zijn geschreven door Tamara Bos. De film is geregisseerd door Micha Kamp.
 

Deze Boek en Film is de boeken voor Week 9 t/m 12, 2022

Na de voorjaarsvakantie start u met het lezen van het boek (exemplaar van het boek inbegrepen). In week 11 bezoekt u de bioscoop en in week 12 de bibliotheek

Kosten & aanmelden

In deze samenwerking tussen Bibliotheek Hoorn en Cinema Oostereiland met ondersteuning van de gemeente Hoorn betaalt u voor het gehele boek en film traject per klas slechts 75 euro incl BTW
U kunt een traject aanvragen door een mail te sturen aan;
educatie@bibliotheekhoorn.nl of
educatie@cinemaoostereiland.nl