Boek en Film: Mijn bijzonder rare week met Tess

Groep 7-8, brugklas VO. "Op de eerste dag van de vakantie brak mijn broer zijn been. Dat was jammer voor hem, maar eigenlijk wel leuk voor mij, want bij de dokter kwam ik Tess tegen. Tess had bruine ogen met vlekjes erin. Ze kende haar eigen vader niet, zei nooit sorry en was nogal bazig: ik moest meteen een rare dans met haar oefenen op de parkeerplaats van de dokter. Het kon niet anders, zei ze. Haar leven hing ervan af…"

En dat is pas het begin van Samuels onvergetelijke vakantie. Tess heeft een plan bedacht om haar vader te leren kennen. Daar heeft ze één week de tijd voor. En Samuel moet haar helpen.
Het verhaal van boek en film gaat over de vriendschap tussen Samuel en Tess. Het verhaal in het boek wordt verteld vanuit de ogen van Samuel. Tess is anders dan anders en samen beleven ze allerlei avonturen die ‘anders dan anders’ of ‘raar’ zijn terwijl Tess actie onderneemt om haar vader te leren kennen. Het thema dood (als tegenhanger van voluit leven) speelt een belangrijke rol in het boek.
Anna Woltz schreef het boek Mijn bijzonder rare week met Tess. Van dit boek is daarna een film gemaakt die internationale prijzen heeft gewonnen. De film is geregisseerd door Steven Wouterlood en een hoofdrol is voor Sonny Coops van Utteren die ten tijde van het maken van de film in Hoorn woonde.
 

Wanneer te boeken?

Deze Boek en Film is te boeken voor Week 2 t/m 5, 2022.

Voor de kerst ontvangt u het boek in de klas (exemplaar van het boek inbegrepen). U start in week twee. Filmbezoek is in week 4 en bibliotheekbezoek is in week 5.

Tijdens de Cultuurweek Hoorn 2021 zijn er 4 plaatsen gratis beschikbaar. Vanaf 8 oktober, 16:00 uur, zijn deze te boeken via de website hoornbeweegt.nl

Kosten & Aanmelden

In deze samenwerking tussen Bibliotheek Hoorn en Cinema Oostereiland met ondersteuning van de gemeente Hoorn betaalt u voor het gehele boek en film traject per klas slechts 75 euro incl BTW
U kunt een traject aanvragen door een mail te sturen aan;
educatie@bibliotheekhoorn.nl of
educatie@cinemaoostereiland.nl