Boek en Film: Pinocchio

Groep 7-8, brugklas VO. Wanneer houtsnijder Geppetto (Oscarwinnaar Roberto Benigni) uit een blok hout een pop maakt gebeurt er iets magisch. De brutale pop begint te praten en kan lopen, rennen en eten zoals een kleine jongen.

Gepetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op zoals zijn eigen zoon. Maar Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn. Hij is snel afgeleid en tuimelt van het ene ongeluk in het andere terwijl hij wordt misleid, gekidnapt en achterna gezeten door bandieten in een wereld vol fantasierijke wezens. Van de buik van een gigantische vis, tot speelgoedland en het veld der wonderen. Zijn trouwe vriendin de fee probeert hem te laten inzien dat zijn grote droom, een echte jongen worden, alleen uit kan komen als Pinocchio zijn gedrag verandert.
Van het verhaal van Pinnochio, een klassiek italiaans sprookje, bestaan heel veel verschillende versies, een prentenboek, een stripboek en ook een roman. De film die u met de klas gaat zien is geregisseerd door Matteo Garonne Wij nodigen een scenarist uit die in de huid van de filmmakers kan kruipen. Zo ontdekt u hoe je van de kern van het oorspronkelijke sprookje uit al die bestaande verhalen tot een verhaal in de film kunt komen en welke keuzes de filmmakers daarbij hebben gemaakt.

Deze Boek en Film is te boeken voor Week 2 t/m 5

Voor de kerst ontvangt u het boek in de klas (exemplaar van het boek inbegrepen). U start in week twee. Filmbezoek is in week 4 en bibliotheekbezoek is in week 5.

Kosten & Aanmelden

In deze samenwerking tussen Bibliotheek Hoorn en Cinema Oostereiland met ondersteuning van de gemeente Hoorn betaalt u voor het gehele boek en film traject per klas slechts 75 euro incl BTW
U kunt een traject aanvragen door een mail te sturen aan;
educatie@bibliotheekhoorn.nl of
educatie@cinemaoostereiland.nl