We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de AfhaalBieb. De inleverbussen zijn gewoon geopend.
Let op!  Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei en 2e Pinksterdag, maandag 24 mei is de AfhaalBieb op al onze vestigingen gesloten.

Tips voor thuiszitters

Mijn kind thuis, wat nu? Online boeken lenen, schrijvers dragen een steentje bij, wat nu met de boeken die ik al thuis heb? Lees snel verder!

Je kind thuis, de bibliotheek helpt!

De bibliotheek heeft allerlei digitale middelen gratis beschikbaar voor leden. Bijvoorbeeld Yoleo, waar lezen leuk wordt omdat er tegelijkertijd wordt voorgelezen. Ook kun je je laten voorlezen door de Voorleeshoek, en voor kleuters is er Wepboek. Verder staat op de jeugdbibliotheek informatie over werkstukken, en kun je schoolvakken oefenen met Junior Einstein.

Hoe te lenen in tijden van Corona?​​​​​​​

En waar halen we onze boeken vandaan nu de bieb dicht is? Van de online bibliotheek! Hier vind je boeken voor je tablet, e-reader en telefoon, en ook luisterboeken. Mocht je nog geen account hebben aangemaakt, dan is nu hét moment.

Naar de online bieb!

Extra lees-inspiratie op internet

Voor kinderen die thuis zitten is er vanalles te doen. Schrijver Aby Hartog geeft tips op zijn blog. Hans Kuijper is een Youtube-kanaal begonnen waarop hij de komende weken elke dag een filmpje plaatst waarin hij voorleest, gedichtjes leest en liedjes zingt.

Via scratch.mit.edu kunnen kinderen leren coderen. Kijk ook eens op de website van Guus Koning voor interessante projecten voor Scratch en andere digitale techniek.

Op de wesite van wetenschappelijk museum NEMO vind je natuurkundige proefjes om zelf te doen.

Doe mee en lees zoveel mogelijk leeskilometers!

Doe mee met leeskilometers maken. Lezen kan natuurlijk ook thuis, de wormkaart kan van hier worden gedownload en geprint.