We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de AfhaalBieb. De inleverbussen zijn gewoon geopend.
Let op!  Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei en 2e Pinksterdag, maandag 24 mei is de AfhaalBieb op al onze vestigingen gesloten.

Tips voor de middenbouw

Met deze week: Schrijven, tekenen en luisteren, leuke en leerzame opdrachten om thuis te doen.

Schrijfopdracht Story Dice

Hoe bedenk je nu eens een goed verhaal om te schrijven? Daar kun je een hulpmiddel voor gebruiken, zoals Story Dice of Storycubes. Bekijk het filmpje en ga daarna aan de slag met je eigen verhaal! Heb je geen eigen dobbelstenen, download dan de Apple Story Dice App of Google Story Dice App. Nog meer inspiratie nodig? Je kan kan kijken naar hoe schrijfster Anna Woltz een verhaal bedenkt!

Kijk- en tekenopdracht bij het Prentenboek De man met de zeegroene ogen

Voor deze opdracht heb je papier en tekenmaterialen nodig.

Kijk het filmpje tot 3.51 min. De man heeft de schat nog niet gevonden. Hoe gaat het verhaal verder denk je? Vindt hij de schat en wat zou de schat zijn? Maak een tekening met hoe jij denkt hoe het verhaal afloopt. Kijk daarna het filmpje af. Praat met iemand in huis over jouw zelf bedachte einde en het echte einde. Welke einde vind je beter en waarom?

 

Luisteropdracht kinderpodcast

Luister op de website naar een podcast van de Waanzinnige podcast. Mocht je het aandurven kan je daarna er zelf een opnemen voor je klas met een onderwerp dat jou nu interesseert.

 

 

Bekijk meer