We zijn weer open!

Er gelden coronaregels in de bibliotheek
Je kunt nog steeds gebruik maken van onze afhaalbieb. Deze service loopt door.

Tips voor peuters en kleuters

Met deze week: Je peuter en kleuter educatief bezig houden, met drie tips voor leuke apps.

Oh the magic drawing app

“Oh the magic drawing” app is een van onze favorieten. Kinderen kunnen vormpjes plaatsen en de app maakt er een figuurtje van. Wanneer kinderen de vorm draaien verandert het figuurtje. Geschikt vanaf 3 jaar. Zowel in de Apple App Store als in Google Play.

Luisterboek Kolletje en Dirk Lentekriebels (via de luisterbieb)

Is het tijd om even te ontspannen? Ga met dit fijne luisterboekje je even innestelen in de bank, in een tent, onder de dekens en luister naar de avonturen van Kolletje en haar vriendje Dirk in de lente. Ze leren wat lentekriebels zijn, zien dansende koeien, ontdekken de eerste vlinder en helpen padden de weg oversteken. Vanaf ca. 4 jaar.

Login om het boek te beluisteren

Stop Motion Studio App

Met de app Stop Motion Studio kun je op een makkelijke manier filmpjes maken. Verzin zelf verhalen en laat je favoriete speelgoed in huis tot leven komen, of speel een bekend verhaal na. Deze app is samen geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en zelfstandig te gebruiken vanaf 6 jaar.  Zowel in de Apple App Store als in Google Play.

Moeilijk om te starten met een filmpje? Digidoeners heeft een leuke, kant en klare les met uitleg van de Stop Motion Studio App.

 

Meer e-boeken