We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de AfhaalBieb. De inleverbussen zijn gewoon geopend.
Let op!  Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei en 2e Pinksterdag, maandag 24 mei is de AfhaalBieb op al onze vestigingen gesloten.

Tips voor de bovenbouw

Weer een nieuwe week met leuke tips voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Maak zelf eens een bookfacefoto, of bekijk de schrijfkamer van Jozua Douglas, de schrijver van het boek de Rioolridder en heel veel andere boeken. Ben je op zoek naar inspiratie voor je volgende boek, en vind je het fijn als iemand je iets vertelt over een boek voordat je het gaat lezen? Zoek dan eens een boekenfilmpje op. Tot slot nog een extra gratis vierde tip, ken je de Digidoeners al? Neem snel een kijkje!

Maak zelf een Bookface-foto

Een bookface is een foto waarop een boek staat met een gezicht en een mens. De bedoeling is dat je zelf het plaatje afmaakt. Heel veel mensen zijn je voor gegaan bij het maken van zo’n foto. Bekijk de foto’s op internet als inspiratie en maak dan zelf ook een bookface foto. 

Kijk rond in de schrijfkamer van Jozua Douglas

Wist je dat je bij de schrijver Jozua Douglas een kijkje kan nemen in zijn schrijfkamer? Bekijk hoe het er daar uitziet en ga op zoek naar de schrijftips die in zijn werkkamer verstopt zijn. En als je daar toch bent; voer één schrijftip uit die je daar vindt. 

Zoek je favoriete boekenfilmpje

logo boekenfilmpjes

Op het kanaal van Boekenfilmpjes vind je leuke, inspirerende filmpjes over boeken. De filmpjes zelf zijn prachtig om te bekijken. Zoek het leukste filmpje op en kijk of het boek online te leen is in de onlinebibliotheek.

Digidoeners thuisopdrachten

Stichting Digidoeners heeft een hele hoop leuke ideeën op de website. Iedere dag om 10:00 uur zetten zij twee nieuwe thuisopdrachten online waar leerlingen uit groep 6, 7 en 8 (PO) en klas 1 en 2 (VO) zelfstandig mee aan de slag kunnen. Er staan al opdrachten klaar die je direct kunt gebruiken. Handig!

E-books van Jozua Douglas in de online bibliotheek

Zoek boeken in de online bibliotheek

e-boeken 10 tot 12 jaar

Informatie e-boeken 10 tot 12 jaar