We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de AfhaalBieb. De inleverbussen zijn gewoon geopend.
Let op!  Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei en 2e Pinksterdag, maandag 24 mei is de AfhaalBieb op al onze vestigingen gesloten.

Tips voor de middenbouw

Versierde beginletter

Deze week schrijven we een mooi versierde brief, maken we een stapelgedicht en kijken we een theatervoorstelling gebaseerd op een klassieker: 'De kleine Kapitein' van Paul Biegel. Met tips voor humorboeken en poëzieboeken.

Schrijf wie je lief vindt een brief!

In deze dagen is er misschien tijd om weer eens een echte brief te schrijven!
Schrijver Corien Oranje geeft uitleg hoe je dat doet. Je kunt de brief versieren met mooie beginletters zoals ze in de Middeleeuwen al deden in oude geschriften. Doen jullie hem op de post?

Maak je eigen stapelgedicht

Stapelgedicht

Hebben jullie boeken in huis? Bekijk de ruggen van de boeken en lees wat er staat. Kijk welke titels een beetje bij elkaar kunnen horen. Verzin dan een volgorde om ze op elkaar te leggen en maak daarmee een stapelgedicht. Lees de titels van boven naar beneden en maak een leuke foto van je gedicht. 

Kijk hoe deze klas het voordoet samen met Wieke van Oordt 
 

Sneeuwstorm

Op blote voeten

De val

Zwaar de klos!

Wegwezen

Morgen sla ik terug.

 

 

— Stapelgedicht op de foto

In het theater... online.

cover de kleine kapitein

Op avontuur Met de Kleine Kapitein en de Nooitlek.

Leef mee met de avonturen die Marinka, dikke Druif en Bange Toontje beleven met hun dappere aanvoerder de kleine Kapitein. Een heerlijke klassieker geschreven door Paul Biegel. In deze Corona-periode is het lidmaatschap van Theaterflix voor een aantal voorstellingen tijdelijk gratis.

Ga naar de Theaterflix website, maak een gratis account aan en geniet samen van de theatervoorstelling van het boek De kleine kapitein.

Voor wie nog meer avonturen wil beluisteren staan in de luisterbieb alle drie de delen van de serie de kleine kapitein als luisterboek klaar.

 

Poëzie E-books voor 7 tot 9 jarigen

Humor e-books voor 6 tot 9 jarigen