We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de AfhaalBieb. De inleverbussen zijn gewoon geopend.
Let op!  Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei en 2e Pinksterdag, maandag 24 mei is de AfhaalBieb op al onze vestigingen gesloten.

Tips voor de bovenbouw

onderwaterwereld

Online krijg je misschien les van je eigen juf of meester, maar je kunt ook les krijgen van meester Freek Vonk! Verder zijn er schrijfpodcast waar je aan mee kan doen, en leuke proefjes bij NEMO. Kijk op de online bieb voor leuke non-fictie e-books.

Luister naar de podcast Woesj

Woesj

Woesj is een leerlijn creatief schrijven. Hoe spreek je je fantasie aan? Hoe tover je met woorden? En hoe zet je je gedachten op papier? Kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar leren er om gekke dingen te doen met hun pen! In totaal worden er 8 podcasts ontwikkeld. De eerste drie vind je hier.

 

Les van meester Freek

Les van meester Freek

Wist je dat meester Freek Vonk biologielessen geeft op YouTube over dieren? Er zijn bijvoorbeeld lessen over reusachtige snavels, over minidieren en over luiaards. Je vindt de lessen hier.

Doe proefjes bij Nemo Science Museum

Nemo

Op de website van Nemo is van alles te ontdekken. Er staan bijvoorbeeld heel veel leuke experimenten op. Probeer zelf één van de doe-tips.

Luisterbieb Bingo

Om je te motiveren lekker veel mooie boeken te luisteren kun je hieronder de Luisterbieb Bingo downloaden. Veel luisterplezier!

Kinderjury e-boeken 10 tot 12 jaar