We zijn weer open!

Er gelden coronaregels in de bibliotheek
Je kunt nog steeds gebruik maken van onze afhaalbieb. Deze service loopt door.

Tips voor de onderbouw

schatje en scheetje

We hebben deze week een podcast over Kareltje en Sjonnie. Met leuke liedjes! Verder een Wepboek over Schatje en Scheetje die er het beste van maken terwijl ze vast zitten. En een leerzame en leuke taalopdracht bij een mooi boek van Koos Meinderts.

Kinderpodcast Kareltje en Sjonnie

kinderpodcasts

Kareltje de hamster en Sjonnie de giraf zijn vriendjes voor het leven. Luister naar avonturen van Kareltje en Sjonnie op de podcast van Kareltje en Sjonnie. Je kind kan via de website ook naar allerlei leuke liedjes luisteren over de twee vriendjes en andere dieren van de dierentuin.
Wil je meer podcasts voor je kind? Kijk dan op de website www.kinderpodcasts.nl met podcasts voor kinderen van 3 tot 14 jaar.Luister naar het verhaal van “Schatje en scheetje”

Schatje en Scheetje

Schatje en Scheetje hebben sokken gestolen. Daarom zitten ze vast in een donkere kerker. Scheetje wil hun gevangenis een beetje opfleuren en regelt een stukje zee en zon voor zijn liefste Schatje.

  • Pak sokken in verschillende kleuren. Haal de paren los van elkaar en doe de verschillende sokken door elkaar. Laat nu je kind dezelfde sokken zoeken.
  • Speel een spelletje met sokken; leg een aantal sokken neer. De een doet de ogen dicht. De ander “steelt” een sok. Welke sok is gestolen?
  • Doe allebei een sok aan je hand en speel dat het een pop is. Je kunt ook een oude sok ogen geven zodat het echt een sokpop wordt.
     

Wout wil niet.

Taalvorming de man in de wolken

Stichting Taalvorming geeft zo lang de scholen dicht zijn elke dag een taalopdracht die kinderen zelf of samen met hun ouders kunnen doen. Kijk voor opdrachten voor kinderen van groep 1 tot en met 8 op www.taalvorming.nl.
Hier een opdracht met een verhaal.
Luister en kijk naar het prachtige verhaal van “De man in de wolken” van Koos Meinderts en voer daarna de opdracht uit: Een tekening maken van het uitzicht uit jouw raam.