We zijn weer open!

Er gelden coronaregels in de bibliotheek
Je kunt nog steeds gebruik maken van onze afhaalbieb. Deze service loopt door.

Tips voor de bovenbouw

onderwaterwereld

Heb je zin in een leuke film? Bekijk dan eens de boekverfilming van Briefgeheim, naar het boek van Jan Terlouw. Of ga je liever zelf creatief aan de slag? Leer hoe je heel eenvoudig een stiftgedicht maakt of film je eigen boekenbabbel.

Maak eens een stiftgedicht

Een stiftgedicht is een gedicht dat niet ontstaat door te schrijven maar door te schrappen. Je "schrijft" een stiftgedicht door met een merkstift in een bestaande gedrukte tekst, bijvoorbeeld een krantenartikel, woorden of delen van woorden te schrappen. Wat overblijft vormt een gedicht. Bekijk de video van de Talentenclub om te zien hoe het werkt.

Maak je eigen boekenbabbel

Boekenbabbels

Boekenbabbels zijn filmpjes waarin kinderen vertellen over een boek dat ze zo goed, gek, spannend of mooi vonden, dat ze het ook aan andere kinderen willen aanraden. Op de website van boekenbabbels kom je op leuke idee├źn voor boeken, maar je kunt er ook zelf een filmpje uploaden.

Bekijk de boekverfilming van Briefgeheim

Bekijk de boekverfilming van Briefgeheim

Briefgeheim is verhaal over de 11-jarige Eva die genoeg heeft van het geruzie van haar ouders. Ze besluit een nachtje te verdwijnen om haar ouders te laten schrikken. Maar dan komt ze terecht in een complot van moord en spionage. Het boek is geschreven door Jan Terlouw, in 2010 werd het verfilmd. De film is erg de moeite waard en je kunt hem gratis bekijken op YouTube

Kinderjury e-boeken 10 tot 12 jaar