We zijn weer open!

Er gelden coronaregels in de bibliotheek
Je kunt nog steeds gebruik maken van onze afhaalbieb. Deze service loopt door.

Tips voor de middenbouw

coronavirus

Deze week een opdracht via Stichting Taalvorming, die elke dag nieuwe opdrachten op hun website plaatst. We maken onze eigen televisie en televisieprogramma's. Doe ook mee met de #ikleesthuischallenge!

leuke opdrachten van Stichting Taalvorming

Stichting Taalvorming heeft zo lang de scholen dicht zijn elke ochtend een nieuwe zinnige en motiverende taalopdracht die kinderen thuis zelf of samen met hun ouders kunnen doen.
Heb je het boek ‘Alle verhalen van Kikker en Pad’ thuis? De verhalen van Kikker en Pad zijn niet alleen voor kleuters, maar voor iedereen van 3 tot 99. Zoek het verhaal ‘Morgen’ op. Misschien kun je het zelf al lezen of anders leest iemand het voor. Je kunt ook de volgende link aanklikken: daar leest iemand die Sofie Hoed heet het verhaal voor.

Hier kun je de PDF met de opdrachten vinden:

Opdracht groep 1-3 
Opdracht groep 4-8

Televisie maken met Rintje van Sieb Posthuma.

In dit filmpje leest Ton Meijer een verhaal van Rintje voor. Kun jij zelf ook een televisie maken van een doos? Wat is er in jouw televisie te zien? Verzin een nieuwsuitzending en een reclame of is er een mooie film te zien op jouw televisie? Zoek publiek en laat ze met de afstandsbediening zappen. Kijk natuurlijk ook nog de andere filmpjes van Rintje die Ton Meijer voorleest op YouTube.  

Doe mee met de #ikleesthuischallenge en win!

Ik lees thuis challenge

De kinderboekenambassadeur, Manon Sikkel, heeft een challenge uitgeschreven.
De #ikleesthuischallenge gaat viral deze dagen. Hoe lees jij in de thuissituatie? In bad, in bed, onder de tafel of in je boomhut of gewoon lekker op de bank? Stuur een foto in van een fijn moment waarop jij aan het lezen bent en maak kans op het winnen van een boek uit de tiplijst. Iedereen mag meedoen. En elke maandag wordt er een winnaar bekend gemaakt. Doe jij ook mee?

Luisterbingo

Om je te motiveren lekker veel boeken te luisteren kun je hieronder een luisterbingo downloaden. Veel luisterplezier!