We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de AfhaalBieb. De inleverbussen zijn gewoon geopend.
Let op!  Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei en 2e Pinksterdag, maandag 24 mei is de AfhaalBieb op al onze vestigingen gesloten.

Tips voor de bovenbouw

rebus

Deze keer 5 thuistips! Ontdek deze week wat je van hiphoppers kunt leren, Maak zelf een boekenrebus of creëer zelf een mooie gedichtenposter, en nog veel meer!

Schrijf gedichten met lesbrieven van het poeziepaleis

Poeziepaleis logo

Het poëziepaleis organiseert ieder jaar poëziewedstrijden voor kinderen en jongeren. Zelf gedichten schrijven kun je ook leren via de lesbrieven op de website. Probeer bijvoorbeeld de lesbrief Acht lettergrepen. In deze les maak je een gedicht met regels van acht lettergrepen. 

Maak een rap

Rap

De Vlaamse tv-zender Ketnet heeft een digitaal kunstatelier: Mijn Kunst is Top om kinderen te laten proeven van kunst. Ze bieden een kant-en-klare activiteit om je kinderen spelenderwijs op weg helpen zelf een rap te schrijven. Download hun lesbrief hier.

Maak een rebus van je favoriete boektitel

Rebus

Zelf een rebus maken is hartstikke leuk. Probeer het maar eens. Kies je favoriete boektitel en maak er een rebus van. Of schrijf een opdracht aan je moeder, die ze moet ontraadselen. Kom je er niet uit, probeer dan eens om het via internet te doen via de website. Hiernaast zie je een voorbeeldrebus? Kun je hem lezen?

Les van hiphoppers

Rap

Kunnen Ronnie Flex, Josylvio, Noname en Kendrick Lamar je op weg helpen in de vakken Nederlands, Engels, geschiedenis, maatschappijleer, beeldende vorming en natuurlijk muziek? Sjawel. Voor alle nieuwsgierige jongeren en hun leerkrachten ontwikkelde HipHop in je Smoel een lesmethode. Download gratis de lesideeën, bedoeld voor leerlingen vanaf 10 jaar op: www.hiphopinjesmoel.com

Maak een poster van een gedicht

Maak een poster van een gedicht

Erik van Os en Elle van Lieshout zijn schrijvers die veel gedichten hebben geschreven voor kinderen. Ook schreven ze liedjes voor klokhuis en Sesamstraat. Kies een gedicht uit op hun website: www.erikvanosenellevanlieshout.nl en maak er een mooie poster van.

Kinderjury e-boeken 10 tot 12 jaar