Nieuwste boeken

Nieuwste boeken
 • 1.

  Levensverhaal van Selma Vos (1921-1968), waarbij haar periode in communistisch China centraal staat en de rest van haar leven in flashbacks wordt belicht. DWDD boek van de maand september.

   
 • 2.

  Privédetective Kinsey Millhone raakt verwikkeld in een complexe geschiedenis met een zeer bedreigende man die het op een aantal vrouwen voorzien heeft en uiteindelijk ook op haar.
  "Dit vierentwintigste deel uit de serie is nog net zo boeiend en pakkend als het eerste deel en is prima op zichzelf te lezen."

   
 • 3.

  Onderzoeksjournalisten Martijn en Tokmetzis laten zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Ze leggen bloot welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. En, belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft.

   
 • 4.

  Bevat een hoofdstuk vol gezonde ontbijtrecepten, die allemaal onder de 400 calorieën blijven. Voor lunch en diner de andere hoofdstukken: van Snelle happen tot Pasta & risotto, en van Ovenschotels tot Curry's & stoofpotten. Tot slot keukenhacks, handige tips over dingen die je van tevoren kunt klaarmaken om achter de hand te hebben.

   
 • 5.

  Aan de hand van de wederwaardigheden van twee jeugdvriendinnen worden op satirische wijze de negatieve gevolgen voor Engeland van een globaliserend kapitalisme geschetst.

   

Tijdschriften & kranten

Bibliotheek Hoorn heeft meer dan 300 kranten- en tijdschriftenabonnementen. Aan de leestafels is het heerlijk vertoeven met dit gevarieerde aanbod. Of neem lekker een stapel tijdschriften mee naar huis!

Als je lid bent van Bibliotheek Hoorn leen je tijdschriften gratis, voor een periode van drie weken. Alleen de meest actuele tijdschriftennummers blijven in de bibliotheek.

Bekijk snel ons tijdschriftenoverzicht
Bekijk snel ons krantenoverzicht

Luisterboeken lenen op cd

Bibliotheek Hoorn heeft een uitgebreid assortiment cd’s met verschillende luisterboeken, voor zowel kinderen als volwassenen.

Deze luisterboeken kun je gratis lenen bij elke vestiging van Bibliotheek Hoorn.

Kijk in de catalogus welke luisterboeken je kunt lenen bij Bibliotheek Hoorn.

E-books lezen?

e-books
Bij ons kun je ook e-books lenen!

E-books zijn digitale boeken die je kunt lezen op een tablet, laptop, smartphone of een e-reader. Als je lid bent van Bibliotheek Hoorn kun je ruim 5000 e-books lenen en lezen op je mobiele apparaten.

Meer informatie over het lenen van e-books

Mis je iets in onze collectie?

We stellen het erg op prijs als je het ons laat weten wanneer je een bepaalde titel mist in de collectie van Bibliotheek Hoorn. Stuur ons je suggestie via dit formulier.

Cd’s en dvd's lenen

muziek luisteren

Bibliotheek Hoorn heeft een groot aantal cd’s en dvd’s in de collectie.

Ben je op zoek naar een leuke cd of naar een speciale film of serie?

Kijk dan in onze catalogus of wij deze cd of dvd in onze collectie hebben en of deze beschikbaar is. 

Digitaalhuis

Bibliotheek Hoorn biedt iedereen de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen op digitaal vlak. Voor veel mensen zijn de digitale ontwikkelingen vanzelfsprekend. Meer dan 90% van de Nederlanders heeft toegang tot het internet. Dit geldt niet voor iedereen. Nog steeds hebben veel mensen moeite met het gebruik van internet.

- Wil je leren omgaan met de computer?
- Wil je met de digitale overheid leren omgaan?
- Ken je iemand in je omgeving die ondersteuning nodig heeft bij de computer?

Lees meer over het digitaalhuis

Mijn Bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Top 10

 • 1.

  De greppel

  De greppel

  Herman Koch

  Een zelfverzekerde burgemeester van Amsterdam wordt aan het twijfelen gebracht door zijn vermoeden dat zijn vrouw een buitenechtelijke relatie heeft.

   
 • 2.

  De klokkenluider

  De klokkenluider

  John Grisham

  Samen met een collega onderzoekt Lacy Stoltz de aanklacht van een anonieme klokkenluider tegen een rechter.

   
 • 3.

  Kwaadschiks

  Kwaadschiks

  A.F.Th van der Heijden

  Een alcoholverslaafde en geweldadige reclameman gaat door het lint op de dag dat zijn auto in beslag wordt genomen, zijn vriendin hem verlaat en zijn vader op sterven ligt, wat leidt tot dramatische gevolgen.

   
 • 4.

  Toen het donker werd

  Toen het donker werd

  Simone van der Vlugt

  Sacha’s man wordt afgeperst door een criminele organisatie; als zij bij een ongeluk haar zicht verliest, probeert het gezin zich uit alle macht uit dit circuit te bevrijden.

   
 • 5.

  Lawinegevaar

  Lawinegevaar

  Suzanne Vermeer

  Een strafrechtadvocate probeert aan de stress te ontkomen door met haar vriend een skivakantie te boeken maar dan staat plotseling het dochtertje van haar zus, met wie ze al lang geen contact meer heeft, op de stoep.

   
 • 6.

  Winterzon

  Winterzon

  Linda van Rijn

  Wat een gezellige familievakantie moest worden, loopt uit op een drama.

   
 • 7.

  Naar huis

  Naar huis

  Harlan Coben

  Privédetective Myron Bolitar en zijn bloedbroeder Win weten de verblijfplaats van een jongen te lokaliseren die met nog een jongen tien jaar eerder werd ontvoerd.

   
 • 8.

  Niemandsland

  Niemandsland

  David Baldacci

  John Puller zet alles op alles om te ontdekken wat er met zijn 30 jaar geleden vermiste moeder gebeurde. Vierde deel rond special agent John Puller.

   
 • 9.

  Onder de radar

  Onder de radar

  Lee Child

  Jack Reacher moet in Duitsland op zoek naar een Amerikaan die onbekende goederen wil verkopen aan een terroristische organisatie.

   
 • 10.

  Notendop

  Notendop

  Ian McEwan

  Notendop, is een bijna klassiek verhaal over moord en bedrog, verteld vanuit een zeer ongebruikelijk perspectief.