Nieuwste boeken

Tijdschriften & kranten

Bibliotheek Hoorn heeft meer dan 300 kranten- en tijdschriftenabonnementen. Aan de leestafels is het heerlijk vertoeven met dit gevarieerde aanbod. Of neem lekker een stapel tijdschriften mee naar huis!

Als je lid bent van Bibliotheek Hoorn leen je tijdschriften gratis, voor een periode van drie weken. Alleen de meest actuele tijdschriftennummers blijven in de bibliotheek.

Luisterboeken lenen op cd

Bibliotheek Hoorn heeft een uitgebreid assortiment cd’s met verschillende luisterboeken, voor zowel kinderen als volwassenen.

Deze luisterboeken kun je gratis lenen bij elke vestiging van Bibliotheek Hoorn.

Kijk in de catalogus welke luisterboeken je kunt lenen bij Bibliotheek Hoorn.

E-books lezen?

e-books
Bij ons kun je ook e-books lenen!

E-books zijn digitale boeken die je kunt lezen op een tablet, laptop, smartphone of een e-reader. Als je lid bent van Bibliotheek Hoorn kun je ruim 5000 e-books lenen en lezen op je mobiele apparaten.

Meer informatie over het lenen van e-books

Mis je iets in onze collectie?

We stellen het erg op prijs als je het ons laat weten wanneer je een bepaalde titel mist in de collectie van Bibliotheek Hoorn. Stuur ons je suggestie via dit formulier.

Zaken doen met de digitale overheid? De Bibliotheek helpt!

Denk ook aan de belastingaangifte

Wist je dat de Bibliotheek Hoorn korte cursussen geeft om via de computer zaken af te handelen met de overheid? Bijvoorbeeld belastingaangifte en toeslagen regelen, een DigiD aanvragen en gebruiken, en de omgeving MijnOverheid verkennen. Zo kun je voortaan zelf deze zaken regelen via de computer.

Digitaalhuis de Bibliotheek Hoorn: leer veilig alles over computergebruik en de digitale overheid

De Biblotheek Hoorn heeft een Digitaalhuis met computercursussen. Een van de cursussen is Digisteker. Je leert stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal iets bij de overheid regelt. Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je die? De websites van UWV, SVB, de Belastingdienst en de gemeente komen aan de orde. En hoe je zelf zaken regelt op bijvoorbeeld MijnOverheid.nl.

Deze cursus Digisterker is bedoeld voor inwoners in de gemeente Hoorn die kunnen omgaan met een computer. Wil je eerst meer leren over computergebruik? Vraag dan eens naar de cursus Klik&Tik in de Bibliotheek.

 

Cd’s en dvd's lenen

muziek luisteren

Bibliotheek Hoorn heeft een groot aantal cd’s en dvd’s in de collectie.

Ben je op zoek naar een leuke cd of naar een speciale film of serie?

Kijk dan in onze catalogus of wij deze cd of dvd in onze collectie hebben en of deze beschikbaar is. 

Zelf belastingaangifte doen: het kan in de Bibliotheek

Rond 1 maart krijg je bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. Je moet vóór 1 mei aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst.

Wil je zelf aangifte doen, maar heb je thuis geen computer of internet? Kom dan naar de Centrale Bibliotheek aan de Wisselstraat van de Bibliotheek Hoorn. Hier kun je voor je aangifte voor de inkomstenbelasting of om toeslagen aan te vragen gratis gebruik maken van een computer. Ook kun je hier je belastingaangifte printen. Deze service is ook gratis als je geen lid bent van de Bibliotheek.

 

Centrale Bibliotheek

Wisselstraat 8

1621 CT Hoorn

Digitaalhuis

Bibliotheek Hoorn biedt iedereen de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen op digitaal vlak. Voor veel mensen zijn de digitale ontwikkelingen vanzelfsprekend. Meer dan 90% van de Nederlanders heeft toegang tot het internet. Dit geldt niet voor iedereen. Nog steeds hebben veel mensen moeite met het gebruik van internet.

- Wil je leren omgaan met de computer?
- Wil je met de digitale overheid leren omgaan?
- Ken je iemand in je omgeving die ondersteuning nodig heeft bij de computer?

Lees meer over het digitaalhuis

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr