Digisterker: omgaan met de digitale overheid

Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De cursus Digisterker in Bibliotheek Hoorn helpt je op weg.

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom biedt Bibliotheek Hoorn een speciale internetcursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In vijf bijeenkomsten maak je kennis met werken met de digitale overheid.

Wat leer je in deze cursus?
Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken.
De cursus is voor inwoners van Hoorn die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Overweeg dan eerst de beginnerscursus Klik en Tik te doen.

Deelnemen
De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 6 personen. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van anderhalf uur. De cursus vindt plaats op dinsdagmorgen van 10.00 - 11.30 uur.
Deelname aan de cursus bedraagt €25,- voor leden en €40,- voor niet-leden van Bibliotheek Hoorn. Dit is inclusief lesboek en koffie/thee.

Data

Dinsdag 20 september 2019 start een nieuwe cursusreeks van 5 lessen. 

Meer informatie en aanmelden
Wil je je aanmelden voor de cursus Digisterker: Werken met de digitale overheid? Meld je dan aan in een van onze vestigingen, via cursus@bibliotheekhoorn.nl of via 0229-219441.

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Eerste certificaat Digisterker uitgereikt