Belastingspreekuur

6 april 2020, van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Salon, Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Formulierenbrigade helpt je met invullen van documenten en aanvragen van diverse instanties.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij je belastingaangifte via de computer?

Kan je wel wat hulp gebruiken bij je belastingaangifte via de computer? Een expert die met je meekijkt? Of heb je een vraag over belasting? Dan kan je vanaf maandagmiddag 2 maart terecht in de Centrale Bibliotheek. In samenwerking met de Formulierenbrigade biedt de Bibliotheek Hoorn een gratis belastingspreekuur voor eenvoudige aangifte op iedere maandagmiddag tijdens de belastingaangifteperiode(1 maart – 30 april), ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2019. Daarnaast zijn er twee belastingklassen op donderdagavond 5 en 12 maart voor mensen die willen leren zelfstandig hun aangifte te doen.

Voor mensen die zelf bij de belasting aangifte willen doen, kunnen inwoners van Hoorn terecht in de Centrale Bibliotheek om dit zelfstandig te regelen via een gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent.

Om u goed te kunnen helpen vragen we u de volgende gegevens mee te nemen naar het spreekuur:
-DigiD (evt. partner)
-Legitimatiebewijs (geen rijbewijs)
-Jaaropgaven
-Burgerservicenummer
-Jaaroverzicht betaal- en spaarrekeningen (ook van de kinderen)
-Mobiele telefoon

Eventueel ook:
-Zorgrekeningen
-Partnerallimentatie
-Studiekosten
-Leningen en schulden
-Aanslag inkomstenbelasting 2019

Wil je beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid?  Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitaleoverheid. Bovendien  organiseren  ze - in samenwerking met lokalemaatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in
januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bijbelastingaangifte in bibliotheken mogelijk.

Belastingklas in samenwerking met Advies Lokaal

Naast de spreekuren zijn er ook twee Belastingklassen. In de Centrale Bibliotheek verzorgt Maurice Schoutsen de Belastingklas voor particulieren (niet voor ondernemers). Tijdens de Belastingklas neemt hij je stap voor stap mee door de aangifte en gaat in op veelvoorkomende vragen. Na afloop heb je voldoende kennis om zelf je aangifte digitaal in te kunnenvullen.