We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de AfhaalBieb. De inleverbussen zijn gewoon geopend.
Let op!  Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei en 2e Pinksterdag, maandag 24 mei is de AfhaalBieb op al onze vestigingen gesloten.

De Dag van Empathie

14 mei 2021, van 19:30 tot 20:45 | online

Kosten: gratis

Wat is empathie eigenlijk? En zijn wij wel zelf zo empathisch als wij denken? Op vrijdag 14 mei kun je via de bibliotheek een online uitzending volgen in het teken van de Dag van Empathie. Gespreksleider Julian Wijnstein leidt het gesprek met drie belangrijke sleutelfiguren uit de maatschappij. Zij vertellen over hun ervaring in de gemeenschap en hoe zij vanuit empathie iets hebben ontwikkeld om anderen te helpen.

Over de Dag van Empathie

De Dag van Empathie is een jaarlijks terugkerend moment waarop de iedereen in de samenleving samen kan komen om elkaar (opnieuw) te leren kennen. Tijdens verschillende activiteiten en initiatieven wisselen mensen verhalen, dromen, geschiedenissen en ervaringen met elkaar uit. Een prikkelend optreden zet het publiek aan het denken: wat is empathie eigenlijk? En zijn wij wel zelf zo empathisch als wij denken? Het kan zomaar ineens dat je jezelf kunt herkennen in verhalen van de ander, met wie je niks gemeen dacht te hebben. Zo leggen wij de gezamenlijke basis voor meer empathie tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving.

In samenwerking met actieve bewoners en organisaties wordt in mei op allerlei manieren aandacht besteed aan de Dag van Empathie. In steeds meer steden in Nederland worden empathische activiteiten georganiseerd. En nu voor het eerst in regio Hoorn/Alkmaar op vrijdag 14 mei.De avond zal geleid worden door de fantastische moderator Julian Wijnstein uit Hoorn. Hij gaat het gesprek aan met 3 sleutelfiguren uit Hoorn en Alkmaar over belangrijke projecten die ze hebben opgezet. Wat empathie voor hen betekent, wat de kracht van empathie is. We wisselen af met intermezzo’s in de vorm van zang/spoken word en theater door lokale artiesten. Ook is er een rol voor het digitale publiek. Het publiek wordt veelvoudig om hun mening of input gevraagd. We sluiten de avond af met de vraag: wat kunnen wij zelf doen om onze maatschappij meer empathisch te maken? Hoe kunnen wij de eenzaamheid doorbreken waar veel burgers door Corona in zijn beland? Hoe zorgen wij voor verbinding? 

Kijk mee!

Wij nodigen je van harte uit om bij de livestream aanwezig te zijn! De uitzending is op 14 mei van 19.30 tot ongeveer 20.45 uur. De uitzending is te volgen via de volgende kanalen: Alkmaar Centraal, via de pagina van We Promise, via Bibliotheek Kennemerwaard, via de Bibliotheek Hoorn en via de pagina van de Dag van Empathie. Tot dan! 

Deze avond is in handen van We Promise en Alkmaar Kan Het en wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Hoorn en Bibliotheek Kennemerwaard.