We zijn weer open met beperkte dienstverlening en beperkte openingsdagen en -tijden. Ook onze inleverbussen zijn weer open. 

Ga naar onze veiligheidsmaatregelen en actuele openingstijden.

Debat over Duurzaamheid

28 november 2019, van 20:00 tot 21:30 | Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De gebroeders Frank en Maarten Meester leiden dit debat tussen bovenbouwleerlingen en mensen uit de praktijk (ondernemers, boeren, etc.). Met een inleiding door Puur Hoorn.

Debat in de bieb

CO2-uitstoot, stikstofcrisis, klimaatmarsen en - stakingen. Er is geen ontkomen aan de discussie over het klimaat. Ook de jeugd mengt zich nadrukkelijk in dit debat. Reden te meer voor jongeren om met elkaar in debat te gaan over Duurzaamheid.

De bibliotheek is de plek bij uitstek om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Leerlingen uit de bovenbouw hebben stellingen voorbereid in de les en gaan deze bediscussiƫren. Gaan de maatregelen te ver? Of juist niet ver genoeg?

Jongeren en volwassenen zijn van harte welkom om mee te praten of te luisteren. Het debat is gratis toegankelijk, ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Gebroeders Meester

Gebroeders Meester leiden het debat

Het debat wordt geleid door het filosofische schrijversduo Frank en Maarten Meester. De Gebroeders Meester zijn beiden filosoof. Ze schreven verschillende boeken samen waaronder de bestseller Meesters in de filosofie en hadden een column in de Volkskrant.

In hun boeken, maar ook tijdens hun optredens, zijn ze het als echte broers vaak met elkaar oneens, waardoor de toeschouwer de meest uiteenlopende meningen te horen krijgt, en zo goed zijn eigen oordeel kan vellen.

Inleiding door Gemeente Hoorn

Wat doet de gemeente aan de klimaatdoelstellingen? Douwe van der Vaart van de Gemeente Hoorn zal de visie en de plannen op dit gebied verduidelijken.

Nederland Leest

November is de maand van Nederland Leest, een campagne waarbij bibliotheken iedereen oproepen om over een bepaald thema met elkaar in gesprek te gaan. In 2019 staat Duurzaamheid centraal.