We zijn weer open!

Er gelden coronaregels in de bibliotheek
Je kunt nog steeds gebruik maken van onze afhaalbieb. Deze service loopt door.

Open Klooiplaats

4 november 2020, van 14:30 tot 16:30 | Elke week | Centrale Bibliotheek

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Nu coronaproof op de eerste verdieping! Kom langs! Tijdens de open klooiplaatsuren in de Centrale Bibliotheek kun je spelen met de materialen die er zijn onder begeleiding van een klooiplaatsbegeleider.

In de Klooiplaats werk je aan je eigen maak-projecten. Je maakt gebruik van de materialen en informatie van de bibliotheek en maakt dingen. Ook kun je er kennis maken met coderen en werken met verschillende media. Je kunt er lekker "aanklooien" en dingen uitproberen. Zo leer je (digitale) vaardigheden die je in de 21e eeuw nodig zult hebben.De Klooiplaats is te vinden in de Centrale Bibliotheek in de binnenstad in Hoorn en is voor kinderen van 3 tot 18 jaar.

Wat is er te doen?

Bee-bots: deze schattige robotjes zijn voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Met knoppen bovenop kun je ze sturen. 

Blue bots: robotjes die je via knoppen bovenop of via de computer kan inprogrammeren om een route te rijden. 9 tot 17 jaar

Let's go code! een spel voor met zijn tweeen waarbij je zelf de robot speelt, en moet bewegen op aanwijzingen van je medespeler. voor 5 tot 9 jaar.

Micro:bits: deze minicomputers kunnen ontzettend veel. Ze kunnen bijvoorbeeld een dobbelsteen zijn. Of zelfs een robotje aansturen. De computercode hiervoor maak je op de computer met codeblokken, de robot maak je van karton. Moeilijk? Nee hoor, leuk juist! 9 tot 17 jaar.

Verderkijkdoos: in deze mini studio maak je van bijvoorbeeld klei of speelgoed een stop-motion filmpje met je eigen telefoon. Voor een supermooie achtergrond kun je een tablet gebruiken. 6 tot 17 jaar.

Habitadule: maak een hut van karton, met kartonverbindingen. 5-8 jaar.

Scratch: werk verder aan je scratchprojecten. 7-14 jaar.

Scottie-go: leer coderen met Scottie. Scottie moet op de tablet door een doolhof heen, en jij maakt met kartonnen puzzelstukjes de code. Je scant de puzzelstukjes met de tablet en laat scottie lopen. In het Engels met Nederlandse vertalingen zodat je de juiste Engelse benoemingen ook leert. 9-16 jaar.

Regels

Om de Klooiplaats een prettige plek te maken zijn er wel een paar regels:

  • Wees respectvol naar elkaar en luister naar de Klooiplaatsbegeleider en de bibliotheekmedewerkers;
  • Maak spullen niet stuk, anderen willen er ook nog mee werken;
  • Doe geen dingen die jezelf of anderen in gevaar brengen;
  • Ruim spullen weer op als je klaar bent zodat anderen er ook weer goed mee aan de slag kunnen.

 

Heb je vragen of wil je helpen?

Heb je een goed idee? Wil je een speciaal project maken, vrijwilliger worden, interessant klooimateriaal doneren, samenwerken, een financiƫle gift doen, of iets anders vragen? Neem contact op!