Uitverkocht Ontmoet Ilja Leonard Pfeijffer

26 september 2019, van 20:00 tot 22:00 | Salon, Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8

Kosten: €12 (ledenprijs €10)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ilja Leonard Pfeijffer

Lezing uit en over eigen werk: Grand Hotel Europa.

Ilja Leonard Pfeijffer heeft zich onderscheiden in zo goed als alle denkbare genres. Hij behoort tot de meest gelauwerde auteurs van het Nederlands taalgebied en wordt erkend als een van de dwingendste stemmen in de hedendaagse Nederlandse literatuur. Hij heeft meer dan veertig titels op zijn naam, waaronder poëzie, romans, korte verhalen, toneelteksten, essays, wetenschappelijke studies, columns, vertalingen en bloemlezingen. Stilistisch machtsvertoon en klassieke vormbeheersing stelt hij in dienst van literaire vernieuwing en een toenemend engagement, dat ook expliciet tot uitdrukking komt in zijn werk als columnist en documentairemaker voor de televisie. 

De maatschappelijke betrokkenheid die zijn werk kenmerkt, vond in 2015 erkenning in de vorm van de E. du Perronprijs, toegekend voor de dichtbundel Idyllen, de columns en Gelukszoekers, een bundeling van teksten over immigratie.

Onder zijn meest recente werk bevinden zich Brieven uit Genua (2016), een autobiografie in briefvorm, uitgebracht in de reeks Privé Domein, en de roman Peachez, een romance (2017), over de complexe verhouding tussen fantasie en werkelijkheid in liefde en geloof. Het is het meest romantische boek van het jaar genoemd.

Eind 2018 verscheen zijn grote roman Grand Hotel Europa over liefde in tijden van massatoerisme, Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. Het boek werd bejubeld in de Nederlandse en Belgische pers en werd onmiddellijk een bestseller.

Extra: pauzedrankje en signeren

In de pauze schenken we graag iets voor je in. Neem vooral je boeken mee, want na afloop neemt de auteur nog tijd om te signeren!

Boekhandel Stumpel is op de avond aanwezig om de boeken van Ilja Leonard Pfeijffer te verkopen.

UITVERKOCHT: Het is niet meer mogelijk om kaarten te reserveren.