We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de AfhaalBieb. De inleverbussen zijn gewoon geopend.

Let op! Koningsdag, dinsdag 27 april, is de AfhaalBieb op al onze vestigingen gesloten.

Online Zoomsessie | Nepnieuws

25 maart 2021, van 19:00 tot 20:00 | online

Kosten: gratis

Meer weten over nepnieuws? Schrijf je in voor onze gratis zoomsessie op donderdag 25 maart.

Herken jij een broodjeaapverhaal?

Waarschijnlijk heb je er al wel iets over gehoord: nepnieuws. Verhalen die echt lijken, maar het niet zijn. Zeker op social media kom je veel 'fake news' tegen.Maar waarom wordt nepnieuws gemaakt? En door wie? Waarom geloven en delen zoveel mensen het? Wat is het gevaar van nepnieuws? En ook niet onbelangrijk: hoe herken je het? Dit en meer bespreken we in deze Zoomsessie. Praat jij mee?

Uitleg door Mariska Rep

Mariska Rep leidt de webinars van de Bibliotheek Hoorn

De online Zoomsessie wordt geleid door Mariska Rep, cursusleider van het Digitaal Huis van de Bibliotheek Hoorn.