We zijn gesloten

De bibliotheken zijn gesloten tot en met 2 maart 2021. Er zal in die periode geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de afhaalbieb. De inleverbussen zijn gewoon open.

Biomechanica lessenserie

10 maart 2021, van 15:00 tot 16:00 | Elke week | Centrale Bibliotheek Hoorn

Kosten: 10 euro per les voor leden, 12,50 voor niet-leden. 30 euro voor de lessenserie.

Bionics4education is een project waarmee jongeren zelf mechanica kunnen onderzoeken. met behulp van de prototypen van het Bionic Learning Network kom je erachter hoe een vis zwemt, een kameleon vliegen vangt en een olifantenslurf vastgrijpt.

Wat gaan we doen?

De cursus bestaat uit drie lessen. In iedere les staat een ander mechaniek centraal. Je kan één les volgen, maar ook alle drie. 

De eerste les hebben we het over biomimiek. Waarom bootsen mensen de natuur na? Wat kunnen we uit de natuur gebruiken om een robot te laten bewegen? Daarna maken we een biomechanische vis die we op afstand besturen met een tablet of smartphone. 

De tweede les staat de olifantenslurf centraal. Ook nu bouwen we de slurf na en besturen hem op afstand. 

De derde les kijken we naar de kameleon, en dan naar zijn tong. Hoe vangt hij die insecten zo goed? Wat kunnen we ervan leren?

Intensief en technisch

Deze lessen zijn intensief en behoorlijk technisch. Je werkt zelf of in tweetallen aan je biomechaniek. Als je geïnteresseerd bent in mechanica, robots en ontwerpen is dit zeker een goede cursus voor jou!

Het is handig als je wat Engels kunt verstaan, omdat een deel van het materiaal in het Engels is. De begeleider zal wel het belangrijkste vertalen en de les is verder in het Nederlands.