We zijn weer open met beperkte dienstverlening en beperkte openingsdagen en -tijden. Ook onze inleverbussen zijn weer open. 

Ga naar onze veiligheidsmaatregelen en actuele openingstijden.

CoderDojo

27 juni 2020, van 14:00 tot 16:00 | Elke 4 weken | Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8

Kosten: Gratis, wel aanmelden

Logo van CoderDojo.

Er is een CoderDojo in de Bibliotheek Hoorn! Een CoderDojo is een maandelijkse bijeenkomst waar jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar welkom zijn om te leren programmeren. We spelen codeerspellen, werken met Scratch, en uiteindelijk gaan we coderen met de echte programmeertaal Python.

Kinderen van nu groeien op in een veranderende wereld. Ze hebben in de toekomst andere vaardigheden nodig, omdat ook banen en technieken om ons heen veranderen. Dit noemen we de 21e eeuwse vaardigheden, leren samenwerken, creativiteit, probleemoplossend vermogen en computational thinking zijn daar een aantal van. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen daarvoor terecht bij de Coderdojo.

Deelname is gratis, wel even een plek reserveren via onze site. Dan gaan we samen ontdekken wat je allemaal met een computer kunt doen!
Kun je niet wachten? Maak je eigen Scratch project op https://scratch.mit.edu/ en laat het project zien in de CoderDojo! 

 

E-mail je naam en de datum waarop je wilde komen. Bij voldoende aanmeldingen gaan we kijken of we vaker een Coderdojo kunnen houden.