Digitale lezing symboliek euromunten

31 augustus 2021, van 19:30 tot 21:30 | Online

Kosten: 5,00

In deze lezing ziet u niet alleen alle gangbare euromunten, maar ook enkele bijzondere herdenkingsontwerpen. U leert, met andere woorden, uw geld beter kennen en komt te weten waardoor de keuzes van een bepaald land gemotiveerd zijn.

We betalen er al achttien jaar mee, maar vrijwel niemand weet wat er op onze euromunten staat. Sinds deinvoering van de euro is het aantal landen dat eigen euromunten mag slaan gegroeid tot 23. Toegegeven, we zullen niet vaak een Monegaskisch of een  Andorreesmuntje in de beurs vinden, maar het aantal afbeeldingen die onze portemonnee telt, is evengoed indrukwekkend.

Wat staat er zoal op? De 'Venus' van Sandro Botticelli, de eerste woorden van het Duitse volkslied (ja, echt) en de Franse vlag. Oostenrijk toont zich pacifistisch door de Nobelprijswinnare en vredesactiviste Bertha von Suttner op de € 2 te slaan. Estland koos voor herkenbaarheid en beeldde de omtrek van het land op alle munten af. En de man van de foto? Dat is de dichter Dante.

Deze lezing wordt verzorgd door Bureau Boeiend.

           

Hoe werkt het?

Boek een toegangskaart via de oranje knop Reserveren hieronder. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je Krzysztof praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen.

Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Mocht je om 11.00 uur nog niets ontvangen hebben, kijk dan in je spambox.