Digitale stedentrip Warschau

14 september 2021, van 19:30 tot 21:30 | Online

Kosten: 5,00 euro

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Poolse hoofdstad komt misschien niet op de eerste plaats als je aan een korte stedentrip denkt, maar wat ons betreft is dat geheel ten onrechte. Warschau heeft een boeiende en roerige geschiedenis, prachtige en verrassende musea en een veel mondainere en aangenamere sfeer dan velen zouden verwachten. Bovendien ligt de stad en prachtig aangeharkt bij. Maar...

in Warschau is niets wat het lijkt. Het koninklijk paleis staat fier te wezen alsof het sinds de achttiende eeuw niet anders heeft gedaan. In de werkelijkheid is het in de oorlog met de grond gelijk gemaakt en daarna met de grootste precisie weer opgebouwd. Die woonwijk aan de overkant en die glimmende kantoren? Wederopbouw op de plaats van het getto.

Op de ruïnes van Warschau verrees na de oorlog een getrouwe kopie van de vooroorlogse hoofdstad. Althans, in het centrum. Daarbuiten moet je het stoeptegeltapijt optillen en door de rijkdom van de westerse stad heen kijken om de geschiedenis te zien. En dat gaat u in deze lezing doen. U leert de geschiedenis en het karakter van een bijzondere Europese stad kennen.

Deze lezing wordt verzorgd door Bureau Boeiend.

           

Hoe werkt het?

Boek een toegangskaart via de oranje knop Reserveren hieronder. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je Krzysztof praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen.

Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Mocht je om 11.00 uur nog niets ontvangen hebben, kijk dan in je spambox.