Expositie 'Mijn ode aan Karl de typist' door Karin Schrama

15 april 2022 t/m 6 augustus 2022 | Leescafé, Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Van april t/m juni is in het Leescafé van de Centrale Bibliotheek de expositie 'Mijn ode aan Karl de typist' van Karin Schrama te zien. Geïnspireerd op het personage Karl uit het boek ‘De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird’ van Brooke Davis.

           

Jaren geleden leende Karin Schrama bij de Bibliotheek Hoorn het boek ‘De
ongelooflijke zoektocht van Millie Bird’ van Brooke Davis. Ze was vooral gecharmeerd door de personage van Karl de typist.

Wat haar zo aansprak aan Karl is dat hij een ogenschijnlijk klein leven leidt.
Maar je hoeft alleen maar zijn gedachten te volgen om er achter te komen dat
zijn binnenwereld groots en rijk is.

Lange tijd liep Karin rond met het idee om Karl een eigen boekje te geven en dat werd ‘Mijn ode aan Karl de typist’.

Ze heeft haar boekje geïllustreerd met 3D-scènes die ze maakte van papier en karton. Dit voorjaar heeft ze alle scènes uit het boekje vormgegeven in ‘kijkdozen’.
Het verhaal van Karl is op deze manier opnieuw tot leven gekomen.

Wat ze het meest bijzondere vind aan dit hele project, is dat het een prachtig voorbeeld is van hoe boeken en verhalen een heel eigen wereld kunnen oproepen.De kracht van fantasie. Hoe verhalen je kunnen inspireren, plezier kunnen brengen, kunnen troosten of richting kunnen geven. Hoe boeken je kunnen inspireren tot weer niéuwe verhalen en avonturen. Zoals voor Karin dit avontuur met ‘Mijn ode aan Karl de typist’.

Ze vindt het fantastisch dat ze in de bibliotheek haar kijkdozen ten toon kan stellen, en hoopt dat haar avontuur inspireert om boeken te blijven lezen en je eigen draai te geven aan de verhalen die jou aanspreken en raken.