Lezing Mirjam Kaijer

3 november 2022, van 20:00 tot 22:00 | Centrale Bibliotheek Hoorn, Wisselstraat 3, Hoorn

Kosten: 2,50 Euro voor leden, 5 Euro voor niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lezing door Mirjam Kaijer met name over haar zesde boek: Ik ben geen man! Mirjam Kaijer, journalist, columnist en oud-verpleegkundige, schrijft op treffende en authentieke wijze over haar zoektocht naar een diagnose; over de bureaucratie, de hiaten in ons zorgsysteem, de korte consulten en de foute conclusies.

Hoe komt het dat zoveel vrouwen met onbegrepen gezondheidsklachten rondlopen?

Na een onthutsende hoeveelheid reacties op haar rubriek Diagnoses in de krant gaat Mirjam op zoek naar het antwoord op de vraag hoe het komt dat er zoveel vrouwen met onbegrepen gezondheidsklachten rondlopen: klachten die afgedaan als de overgang, burn-out, fybromyalgie, het chronisch vermoeidheidssyndroom of gewoonweg met de conclusie: het zit tussen je oren.Ik ben geen man! laat zien waarom legio vrouwen nog altijd in een medisch niemandsland dolen. Dit boek is een pleidooi voor persoonlijke geneeskunde en voor beter wetenschappelijk onderzoek naar man-vrouwverschillen in de zorg. Ik ben geen man! is een aanrader voor elke hulpverlener en een bemoedigend en inspirerend voorbeeld voor vrouwen die in onze gezondheidszorg zijn verdwaald: geef nooit op! (bron )

Over Mirjam Kaijer
Mirjam Kaijer is moeder van twee dochters, getrouwd en woonachtig in West-Friesland. Haar interesse in de gezondheidszorg is geboren tijdens haar studie A-verpleegkunde in Hoorn, waarna ze Maatschappelijke Gezondheidszorg is gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam.Al jaren is Mirjam columnist voor het Noord-Hollands Dagblad waar ze op humoristische wijze actuele en herkenbare onderwerpen aansnijdt. Als journalist is zij altijd op zoek naar een mooi verhaal. Haar artikelen gaan over het leven zelf en zijn met regelmaat medisch gerelateerd. 

Meer over het boek: Ik ben geen man

Kaartje kopen