Digitale stedentrip Berlijn

16 november 2021, van 19:30 tot 21:30 | Online

Kosten: 5,00 euro

Tijdens deze virtuele reis zie je het verleden en heden van Berlijn. Van de vroegste geschiedenis, die begint in de dertiende eeuw, tot de nieuwste ontwikkelingen en modernste gebouwen.

Berlijn is een stad met een verleden. Je zou zeggen 'Welke stad is dat niet?' maar in het geval van de Duitse hoofdstad is het een uniek verleden. De stormachtige groei in de negentiende eeuw, de megalomanie van de twintigste waarop de verwoesting, wederopbouw en deling volgden; dit alles heeft zijn sporen achtergelaten in de stad die sinds dertig jaar weer een eenheid is en zich heeft ontwikkeld tot een van de belangrijkste agglomeraties van ons continent.

Je ziet de ontwikkeling van het oudste paleis, het Berliner Schloss, dat na zeventig jaar afwezigheid terugkeert in het stadsgezicht van Berlijn. Je ziet ook hoe het litteken van de muur uit het stadsbeeld verdwijnt en de ruimte tussen oost en west wordt opgevuld. Natuurlijk komen ook enkele beroemde kunstenaars en architecten aan de orde, zoals K├Ąthe Kollwitz en Olafur Eliasson.

Deze lezing wordt verzorgd door Bureau Boeiend.

           

Hoe werkt het?

Boek een toegangskaart via de oranje knop Reserveren hieronder. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je Krzysztof praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen.

Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Mocht je om 11.00 uur nog niets ontvangen hebben, kijk dan in je spambox.