Digitale kunstlezing Pieter Bruegel de Oude

12 oktober 2021, van 19:30 tot 21:30 | Online

Kosten: 5,00 euro

Bezoek deze online kunstlezing en krijg een overzicht van Bruegels rijke oeuvre en invloed. Je ziet wat hij zoal geschilderd en getekend heeft en kijkt tot in detail naar de techniek van de schilderijen. Als je van mooie kunst houdt, mag je deze lezing beslist niet missen.

Voor een schilderij kun je al twee uur staan kijken. Ontegenzeggelijk is Pieter Bruegel de Oude een van de populairste kunstenaars die de Lage Landen hebben gekend. Zijn spreekwoordenschilderij uit 1559 doet menigeen bijna met de vinger over het vernis glijden, zoekend naar gezegdes die we anno nu nog steeds gebruiken. Ook zijn 'Toren van Babel' bevat tal van onverwachte details. Van Pieter Bruegel zijn er nog zo'n 40 schilderijen bekend, alsook veel tekeningen die gebruikt werden om er etsen naar te maken. Bovendien heeft zijn zoon Pieter Brueghel (die een 'h' aan zijn naam toevoegde) veel van zijn vaders composities gekopieerd. De andere zoon, Jan Brueghel de Oude, ging zijn eigen weg en werkte samen met onder meer Rubens.

Deze lezing wordt verzorgd door Bureau Boeiend.

           

Hoe werkt het?

Boek een toegangskaart via de oranje knop Reserveren hieronder. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je Krzysztof praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen.

Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Mocht je om 11.00 uur nog niets ontvangen hebben, kijk dan in je spambox.