We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de AfhaalBieb. De inleverbussen zijn gewoon geopend.
Let op!  Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei en 2e Pinksterdag, maandag 24 mei is de AfhaalBieb op al onze vestigingen gesloten.

Digitale stedentrip naar Athene

15 juni 2021, van 19:30 tot 21:30 | Online

Kosten: 5,00

Deze virtuele reis naar Athene wordt een feest van herkenning voor wie van de kunst van de Oudheid houdt, maar gegarandeerd hoort u ook veel nieuwe, en soms heel verrassende details en verhalen.

Nu is Athene de grootste stad van Griekenland, maar de grote groei maakte de stad pas sinds de negentiende eeuw door. Toen werd Athene namelijk de hoofdstad van een opnieuw onafhankelijk koninkrijk. Daarvoor leidde Athene het bestaan van een provinciestad met een
glorierijk verleden.

Juist op dat verleden ligt de nadruk van deze lezing. We gaan heel ver de geschiedenis in, naar de Oudheid. U ziet wereldberoemde monumenten van de Akropolis en zelfs de resten van de gebouwen die daarvoor op de Akropolis hebbengestaan. We gaan, virtueel weliswaar, naar de goed bewaarde Hefaistostempel kijken en genieten van de rijkdommen die het Archeologisch Museum en het Byzantijns Museum te bieden hebben. 

Deze lezing wordt verzorgd door Bureau Boeiend.

           

Hoe werkt het?

Boek een toegangskaart via de oranje knop Reserveren hieronder. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je Krzysztof praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen.

Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Mocht je om 11.00 uur nog niets ontvangen hebben, kijk dan in je spambox.