We zijn gesloten

De bibliotheken zijn gesloten tot en met 2 maart 2021. Er zal in die periode geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de afhaalbieb. De inleverbussen zijn gewoon open.

Digitale stedentrip naar Florence!

2 maart 2021, van 19:30 tot 21:30 | Online

In Florence kom je ogen tekort. Wij geven u een mooie selectie van de immense rijkdom van de kerken, kloosters, musea en paleizen.

Als u van Florence houdt, dan houdt u van de renaissance. En andersom. De hoofdstad van Toscane heeft dan ook veel voortgebracht wat wij nu tot de absolute top van de kunst rekenen. Ghiberti. Michelangelo, Da Vinci en talloze andere kunstenaars uit de periode van de 'wedergeboorte van de kunst' hebben er hun sporen achtergelaten.Masaccio's fresco's in de Santa Maria Novella gelden als de eerste waar hetperspectief correct is toegepast. De uitvinding daarvan staat op naam van Brunelleschi, de architect die in 1436 de dom van de stad van een koepel voorzag. Niet zomaar eentje, maar een koepel met de grootste diameter ter wereld.

In een chronologisch opgebouwd verhaal laten wij u zien hoe Florence zich van een Romeinse nederzetting tot een machtscentrum ontwikkelde. De nadruk van de lezing ligt op de kunst: de fresco's van Giotto in de Santa Croce, de collectie van het Uffizi (een van de belangrijkste musea ter wereld) en de architectuur en aankleding van de dom, de campanile en het baptisterium passeren de revue.

Reis mee naar een van de mooiste steden!

Deze lezing wordt verzorgd door Bureau Boeiend.

           

Hoe werkt het?

Boek een toegangskaart via de oranje knop Reserveren hieronder. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je Krzysztof praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen.

Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Mocht je om 11.00 uur nog niets ontvangen hebben, kijk dan in je spambox.