We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de AfhaalBieb. De inleverbussen zijn gewoon geopend.
Let op!  Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei en 2e Pinksterdag, maandag 24 mei is de AfhaalBieb op al onze vestigingen gesloten.

Digitale stedentrip naar New York

18 mei 2021, van 19:30 tot 21:30 | Online

In deze virtuele reis naar de overkant van de oceaan komt al die diversiteit en rijkdom van de stad aan de orde.

Sinds de Tweede Wereldoorlog is New York een van de onbetwiste kunstcentra van de wereld. Vooraanstaande musea met rijke collecties, invloedrijke galeries en wereldberoemde kunstenaars zetten al decennia lang de toon.

Natuurlijk krijgt u een historisch overzicht van de ontwikkeling van de nederzetting Nieuw-Amsterdam tot de huidige wereldstad. Daarin is veel ruimte voor hoe de kolonie Nieuw-Nederland eruit zag en wat we daar tegenwoordig nog van zien. Bovengronds weliswaar niets, maar straat- en plaatsnamen als Brooklyn, Wall Street en Harlem herinneren nog aan de Nederlandse kolonie.

Webuigen ons over de explosieve groei en de immigratie in de negentiende eeuwtoen New York een miljoenenstad werd en het eiland Manhattan helemaal volgebouwd dreigde te worden, op Central Park na. Met die groei volgt u de architectuurstijlen: historiserende wolkenkrabbers in de vorm van een kathedraal, het prachtige art deco, het strakke modernisme en tot slot het postmodernisme. 

We eindigen de lezing met een rondgang langs enkele New Yorkse musea en cultuurinstellingen.

Deze lezing wordt verzorgd door Bureau Boeiend.

           

Hoe werkt het?

Boek een toegangskaart via de oranje knop Reserveren hieronder. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je Krzysztof praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen.

Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Mocht je om 11.00 uur nog niets ontvangen hebben, kijk dan in je spambox.