We zijn weer open!

Er gelden coronaregels in de bibliotheek
Je kunt nog steeds gebruik maken van onze afhaalbieb. Deze service loopt door.

Ontmoet schrijvers online: Raoul de Jong

5 november 2020, van 19:30 tot 20:30 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In november gaat de bibliotheek iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur in gesprek met een schrijver tijdens het webinar Ontmoet Schrijvers Online. Deelnemers krijgen ook de kans om vragen te stellen. De leukste/origineelste vraag wint een boek! Meld je gratis aan, iedereen is welkom.

Momenteel is het lastig voor schrijvers om fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, ge├»nterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. Ontmoet Schrijvers Online is hier een mooi alternatief voor! 

Bekijk alle deelnemende schrijvers en andere activiteiten tijdens Nederland Leest

Raoul de Jong

Op zijn 28ste ontmoet Raoul de Jong zijn Surinaamse vader voor het eerst. Ze praten hetzelfde, bewegen hetzelfde en geloven allebei in wonderen. Raouls vader vertelt hem een verhaal dat blijft hangen: een van hun voorouders, een medicijnman, kon zichzelf transformeren in een jaguar. Gegrepen door dit mysterie besluit Raoul op onderzoek te gaan in Suriname. Simone van Hulst gaat met Raoul in gesprek over zijn familiegeschiedenis, de duisternis van het slavernijverleden en de kracht die hij haalt uit Surinaamse schrijvers, denkers en verzetshelden. Met deze avonturenroman brengt Raoul de Jong een prachtige hommage aan het land van zijn vader.