Cultuurweekend Hoorn

6 september 2019, 19:00 t/m 8 september 2019, 17:00 | stad Hoorn

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Met op vrijdag 6 september Gouden Cultuur Proeverij met gratis openingsvoorstelling Boost.

Cultuurweekend Hoorn vindt jaarlijks begin september plaats en is dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen in Hoorn.

Vrijdag 6 september
Traditiegetrouw een feestelijke opening in Schouwburg Het Park, georganiseerd door Cultuur Hoorn.
Vanaf 19.00 uur openen de deuren van Het Park en kun je gratis genieten van de openingsvoorstelling ‘Pie in the Sky’ van Boost Producties*. Een indrukwekkend acrobatisch beeldverhaal vol adembenemende trucs, waarin het draait om veerkracht en vertrouwen; vertrouwen in jezelf, vertrouwen in elkaar en vertrouwen in je omgeving, die geen moment hetzelfde is.
Entree is gratis. Reserveer voor de openingsvoorstelling ‘Pie in the Sky’ is zeer aan te raden. Vol = vol

Daarnaast kun je voorstellingen bekijken zoals ‘Gouden Eeuw Heren XVII in 2019’, workshops volgen van ‘Instantkoor en –orkest’ door Muziekschool Boedijn, meedoen aan de tekenworkshop ‘Heel Hoorn Tekent’ door De Blauwe Schuit of de interactieve workshop ‘Samen kijken = meer zien’ door het Westfries Museum. Samen wordt er een topstuk van de Gouden Eeuw uit de collectie van het Rijksmuseum bekeken.
Ook is er een leuke voordeelhoek van culturele instellingen met kortingen tot 50% en worden er heerlijke gouden plaatjes gedraaid bij de Gouden Afterparty in de foyer van Het Park.
Kom cultuur proeven en beleven bij de Gouden Proeverij van alle culturele spelers van Cultuur Hoorn. Gratis entree.

Op zaterdag 7 september vinden de Havenconcerten plaats, is er een Open Dag bij Muziekschool Boedijn, kun je de Open Atelierroute van de Boterhal volgen.

Op zondag 8 september is de Hoornse Kunst & Cultuurmarkt, waar Cultuur Hoorn zich vertegenwoordigd op het Cultuur Hoorn plein met marktaanbiedingen en (muzikale) optredens. Voor de kinderen is weer van alles te doen tijdens Young Art op de Roode Steen. In de haven is er vanaf 15.00 uur het waterspektakel Ren ‘m d’r over, met een cultureel programma rond de Slag op de Zuiderzee.

Meer informatie: www.cultuurweekendhoorn.nl