Privacy Café

13 februari 2020, van 19:00 tot 21:30 | Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens de gratis toegankelijke Privacy Café-workshops zet je met behulp van vrijwilligers van Bits of Freedom de belangrijkste stappen om je online veiligheid en vrijheid te versterken. Van jong tot oud, van ervaren tot absolute beginner, iedereen kan bij het Privacy Café iets nieuws leren.

Bits of Freedom

Bits of Freedom

Bits of Freedom komt op voor twee grondrechten bij je digitale communicatie die onmisbaar zijn voor je vrijheid: privacy en communicatievrijheid. Die rechten zijn in de offline wereld in de loop van eeuwen opgebouwd, omdat ze ongelooflijk belangrijk zijn voor je individuele vrijheid, voor een rechtvaardige samenleving en voor een gezond werkende democratie.

Met de komst van het internet en andere technologieën hebben we prachtige, nieuwe mogelijkheden gekregen, en tegelijkertijd geeft het de overheid en het bedrijfsleven ook vergaande controlemogelijkheden. Bits of Freedom is de waakhond die ervoor zorgt dat we die rechten niet kwijtraken in de digitale wereld.

Gratis workshop

Neem je smartphone, tablet of laptop mee naar deze workshop en leer hoe je jouw privacy en veiligheid online kunt versterken. Je wordt door de instellingen van het apparaat begeleid en leert wat je allemaal ongewenst deelt met de overheid, provider of andere instantie.

De workshop is gratis toegankelijk.

Uitverkocht

Er zijn helaas geen plekken meer beschikbaar in de workshop.