Nieuwe BiebTassen

Nieuwe hippe en duurzame BiebTassen bij de Bibliotheek Hoorn!

Nooit meer met een saaie tas de deur uit!

Vier lokale ontwerpers geven ieder hun eigen draai aan de BiebTas
Vier kunstenaars en ontwerpers Lotte Laan, STHOM., Levi Noë (stadsdichter) en Eventjeseefje hebben weer prachtige tassen ontworpen! Van Uitgestorven Dino's, waarbij de vraag wordt gesteld tot wanneer wij mensen nog leven tot een prachtige “Ode aan het boek”. Van de “Alle Beestje helpen Kinderbiebtas” die inkleurbaar is tot de “Eventjes (n)iets – Biebtas”: een subtiele tas met handgemaakte tekeningen en inspirerende spreuken. De kunstenaars hebben ieder hun eigen krachten en talenten ingezet en dat maakt de tassen zo uniek. Ze zijn weer een feest om te zien!

Koop een BiebTas en laat kinderen lezen!

je kunt de tassen in alle vestigingen van de Bibliotheek Hoorn voor € 3,- aanschaffen. Nieuwe betalende leden krijgen de tas gratis als zij lid worden, als welkomstcadeau. De opbrengst van de tassen gaat, na aftrek van kosten, naar het goede doel My Book Buddy. My Book Buddy stimuleert het lezen door overal ter wereld  kinderbibliotheken op te zetten en gaat er hierbij vanuit dat de boeken ook daadwerkelijk uitgeleend worden. 


De 4 ontwerpers stellen zich voor:

"Dino-tas" van STHOM.

 

"Zet stomme prikkels om in positieve energie"

Ik vind het enorm stom dat wij mensen in rap tempo de leefomgeving verpesten. Er moet veel veranderen als we onze kinderen en kleinkinderen ook een fijn leven gunnen. Doen we dat niet zal de mensheid, net als de dinosauriërs, misschien wel uitsterven. De “Dino-tas” die ik heb ontworpen draagt bij aan het bewustzijn hiervan.

Meer over STHOM.


"Alle Beestjes Helpen" Kinderbiebtas van Levi Noë

 

"Nee heb je, ja kun je bereiken"

Ik heb voor dit project de inkleurbare Kinderbiebtas gemaakt. De tekeningen van de diertjes op de tas zijn gekoppeld aan thema's die je in de bibliotheek kan vinden. Deze kleurplaattas kan worden ingekleurd met potlood, stift en wasco. Het leukste van de tas vind ik dat de kinderen zelf kunnen bepalen hoe hij eruit gaat zien. De illustraties op de tas zijn gemaakt door mijn oudste broer Benjamin Noë.

Meer over Levi Noë


"Eventjes (n)iets - Biebtas" van Eventjes Eefje

 

Als schrijfster van korte gedichtjes is deze tas een samenhangend geheel geworden van mijn woorden & hersenspinsels. De teksten worden versterkt door de prachtige tekeningen van Yara Buttner.

Met deze tas hoop ik een klein moment van eventjes (n)iets te creëren. Een moment van nadenken & stilstaan bij de simpele kleine gedichtjes en welke boodschap deze bevatten.

Meer over Eventjes Eefje

 


"Ode aan het boek" van Lotte Laan

 

We dichten het woord maar weinig romantiek toe. Vaak gaat het immers om de inhoud.

Toch blijft het een kunstvorm pur sang, die je meeneemt naar de wereld van verbeelding. Ik wil podium geven aan de beleving van het boek. De magie waarmee luttele letters je een verhaal in kunnen zuigen - en eenmaal erin verzonken - hoe romantisch dat eigenlijk is.

Meer over Lotte Laan