Schrijfwedstrijd

Tijdens de Boekenweek houdt de Bibliotheek Hoorn een schrijfwedstrijd in samenwerking met de Hoornse boekhandels. Het thema van de Boekenweek is 'Rebellen en dwarsdenkers'.

Schrijf een kort verhaal

De opdracht is als volgt: schrijf een kort verhaal over het thema 'Rebellen en dwarsdenkers'. Dit verhaal moet tussen de 300 en 500 woorden lang zijn. Stuur het verhaal uiterlijk zaterdag 7 maart 2020 per mail naar vzwaan@bibliotheekhoorn.nl.

Let op: alleen Word-documenten worden geaccepteerd.

Het winnende verhaal

De jury bepaalt uit alle inzendingen het winnende verhaal. Dat verhaal wordt gepubliceerd in het Noordhollands Dagblad (Dagblad voor West-Friesland) én de winnaar mag het voordragen aan de Tafel vol Verhalen in de Bibliotheek Risdam. Een selectie van de mooiste verhalen wordt toegevoegd aan de collectie van de bibliotheek.

Jury en voorwaarden

De juryleden van vorig jaar zijn ook dit jaar weer van de partij, aangevuld met de winnares van 2019. Elly Godijn (Godijn Publishing), Hand Brandsma (Noordhollands Dagblad), Martin Burger (Boekhandel Stumpel) en Lianne Dijkman-Wester (winnares 2019) vormen de jury.

Voorwaarden

Met het insturen van een verhaal verklaart de deelnemer dat hij akkoord gaat met onderstaande voorwaarden.