Ontmoet Sonja Barend

12 apr

'In mijn ogen kan mijn vader geen kwaad doen. Ik heb hem bij elkaar gefantaseerd bij het eindeloos kijken naar die ene foto op mijn werktafel'.

Jarenlang vroeg Sonja Barend in talkshows álles aan haar gasten. Maar privé durfde ze haar moeder niet te vragen naar haar vader, die in 1942 werd afgevoerd naar Auschwitz. In Sonja's zeer persoonlijke boek 'Je ziet mij nooit meer terug' is die zoektocht naar antwoorden de rode draad. 


In deze indringende memoires is ze niet langer degene die alleen vragen stelt, maar zoekt ze ook de antwoorden. Vragen die haar al sinds haar jonge jaren achtervolgen over het lot van haar vader en moeder in oorlogstijd. Al zoekende probeert ze inzicht te geven in wat haar gedurende haar hele loopbaan heeft bewogen en de richting van haar televisiewerk heeft bepaald. Daarmee komt Sonja Barend, die voor iedereen al zo vertrouwd was in de huiskamer, nóg dichterbij.


Sonja Barend (1940) was decennialang een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Haar heldere en betrokken manier van interviewen is een voorbeeld en inspiratie voor velen. Ze werd dan ook wel de Koningin van de Talkshow genoemd. Ze was meer dan veertig jaar op de televisie te zien. Beroemd werd haar slotzin na ieder praatprogramma: ‘Voor straks lekker slapen en morgen gezond weer op.’

Sonja Barend in onze collectie

20:00 - 22:00

Wisselstraat 8, 1621 CT HOORN

Prijs: € 12,00
Leden-prijs: € 10,00

Er zijn nog: 42 kaarten beschikbaar

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr