Ontmoet Ronald Giphart tijdens Nederland Leest

22 novRonald Giphart is niet alleen een zeer begenadigd schrijver, hij weet alles van eten en drinken. Giphart schreef kookboeken met de grootste chefs en wijnkenners van Nederland en is een wandelende culinaire encyclopedie. Dit jaar schrijft hij het voorwoord in uw Geschenkboek.

In de 25 jaar sinds zijn debuut trad Ronald Giphart ongeveer 1500 keer publiekelijk op. Hij had succesvolle theatershows met Joost Zwagerman, Nico Dijkshoorn, Martin Bril en Bart Chabot, en hij bezocht veelvuldig scholen, studentenverenigingen en bibliotheken. Ook sprak hij regelmatig bij evenementen, popfestivals en bedrijven. 

Zijn lezingen, speeches en workshops zijn levendig en humorvol, en kunnen gaan over verscheidene onderwerpen als wetenschap, gastronomie, schrijven, humor, seksualiteit, leiderschap, geneeskunde, literatuur, poëzie en voetbal.

Bekendheid als romanschrijver kreeg hij met (verfilmde) romans als Ik ook van jou(1992), Phileine zegt sorry (1995), Ik omhels je met duizend armen (2001), IJsland (2010), Harem (2015) en zijn recente roman Lieve (2016). In 2003 publiceerde Giphart het Boekenweekgeschenk Gala. 

Ronald Giphart is columnist van bladen als Kijk (over wetenschap en seksualiteit),TopGear (over auto’s), het Algemeen Dagblad (wekelijks over eten) en hij is vaste radiocolumnist van NPO Radio1. Samen met professor Mark van Vugt van de Vrije Universiteit schreef Giphart het wetenschappelijke boek Mismatch (2016), waarover hij ook lezingen en colleges geeft. Hij is tevens lid van de spoken/jazz-band De Algehele. 

Giphart is getrouwd met de kookboekenschrijfster Mascha Lammes en samen hebben zij drie kinderen. Hij woont en werkt in Utrecht. 

20:00 - 22:00

Wisselstraat, 8, 1621 CT Hoorn

Prijs: € 12,00
Leden-prijs: € 10,00

Er zijn nog: 72 kaarten beschikbaar

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr