Doe mee met de Belastingklas

28 feb

Zelf je belastingaangifte doen? De Bibliotheek Hoorn helpt je op weg!


De tijd voor de belastingaangifte komt er weer aan. Hoewel de Belastingdienst de leuze heeft “leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” , denk niet iedereen er zo over. Sterker nog: veel mensen zien er als een berg tegenop. “Nergens voor nodig”,  aldus Maurice Schoutsen van NH Adviesgroep. In de Centrale Bibliotheek verzorgt hij een belastingklas voor particulieren (niet voor ondernemers). In een cursus van drie bijeenkomsten neemt hij je stap voor stap mee door de aangifte en gaat in op veelvoorkomende vragen.

Na afloop heb je voldoende kennis om zelf uw aangifte digitaal in te kunnen vullen. Let op, het zijn drie opeenvolgende belastingklassen:

  • Donderdag 28-02 van 9-12 uur, sessie 1. De werking van de belastingdienst, de Belastingtelefoon, jaarlijkse aangifte doen en toeslagen en bezwaarschriften. (Theorie afgewisseld met praktijk ervaringen van een belastingadviseur in contact met de belastingdienst).
  • Donderdag 07-03 van 9-12 uur: sessie 2. Stap voor stap de theorie: van aanvragen toeslag tot het invullen van de aangifte inkomstenbelasting.
  • Donderdag 14-03 van 9-12 uur: sessie 3. Aan de slag! In deze praktische sessie verzorgt u zelf uw aangifte en vraagt u – indien relevant-  ook toeslagen aan.


Het is handig om zelf een laptop mee te nemen.

Heb je nog geen Digid en vind je het lastig om die aan te vragen? Volg dan ook onze cursus Digisterker.  

09:00 - 12:00

Wisselstraat 8, 1621 CT HOORN

Gratis

Er zijn nog: 7 kaarten beschikbaar

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr