Nederland Leest

Één boek, duizend gesprekken

Over de grens

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek.

Helaas  zijn de gratis boeken op bij alle vestigingen van de Bibliotheek Hoorn.

Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.


Agenda

Muziek met Marieke Duin

Marieke Duin heeft veel gereisd en zal de bezoekers met muziek en beeld meenemen naar Australië, Canada en Nieuw-Zeeland Zij zal ter plekke improviseren op haar piano, maar er komt ook  bekende muziek voorbij. Inspirerende en verrassende optredens voor iedereen!

De bijeenkomsten zijn gratis, reserveer hier je kaartje:

 

 

Ontmoet Susan Smit

Susan Smit, schrijfster van romans en non-fictieboeken over persoonlijke groei, komt vertellen over haar nieuwe historische roman ‘De heks van Limbricht’. Dit is een adembenemend, waargebeurd verhaal van een vrouw die in 1674 werd beschuldigd als heks in het gebied dat nu midden-Limburg is. 

Met dit boek wil Susan Smit al die vrouwen die als heksen werden verbannen, gemarteld of ter dood gebracht na al die eeuwen hun waardigheid teruggeven door het verhaal te vertellen van één van hen. 

24 november 20:00 uur

Peter Swart vertelt over zijn onderzoek naar het schip 'Het huis te Warmeloo'

In de Finse Golf op een diepte van 64 meter ligt het wrak van het Nederlandse oorlogsschip Huis te Warmelo. Peter Swart vertelt boeiend over de vondst van het schip en zijn zoektocht in archieven naar persoonlijke gegevens en bijzonderheden van de bemanningsleden die de noodlottige reis in 1715 hebben meegemaakt.

25 november 14:30

Pop-up leesclub De Wandelaar

Heb je ook het boek ‘De Wandelaar’ van Adriaan van Dis gelezen? Je kreeg het tijdens Nederland Leest deze maand cadeau van de bibliotheek. De bedoeling van Nederland Leest is om met anderen in gesprek te raken over een boek. Kom ook naar onze ‘pop-up leesclub’ over 'De Wandelaar'!

Doe mee op 30 november!


Cadeau van de Bibliotheek. Op = op!

De wandelaar van Adriaan van Dis

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles...

Bekijk dit boek


Andere titels van Adriaan van Dis


Nederland Leest Junior

Katvis van Tjibbe Veldkamp

In Katvis gaat een jongen voor een vriend over zijn eigen grenzen heen: hij doet dingen die hij helemaal niet durft. Misschien zou dit verhaal ook over jou kunnen gaan of over iemand die je kent. Lees het en oordeel zelf.

Bekijk dit boek


Andere titels van Tjibbe Veldkamp


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


E-books van Adriaan van Dis

Luisterboeken van Adriaan van Dis


E-books van Tjibbe Veldkamp

Luisterboeken van Tjibbe Veldkamp


Meer lezen over reizen, grenzen verleggen en je wereld vergroten?