We zijn weer open met beperkte dienstverlening en beperkte openingsdagen en -tijden. Ook onze inleverbussen zijn weer open. 

Ga naar onze veiligheidsmaatregelen en actuele openingstijden.

Leesclub op Hebban

Praat mee over Winterbloei van Jan Wolkers op hebban.nl. Samen met andere leden van de Bibliotheek Hoorn kun je in discussie gaan aan de hand van verschillende vragen.

Online leesclub

Hebban is de grootste online lezerscommunity van Nederland. Speciaal voor Nederland Leest heeft Hebban een lokale leesclub aangemaakt waar mensen uit Hoorn en omgeving met elkaar kunnen praten over Winterbloei. Iedereen kan in zijn eigen tempo het boek lezen en reageren op de vragen en stellingen op de website.

Veel mensen hebben al een account op hebban.nl. Als u dat nog niet heeft, dan kunt u dat snel en eenvoudig aanmaken. 

Ga naar de Hoornse leesclub op hebban.nl >

Over het geschenkboek

De natuur is voor Wolkers altijd de belangrijkste inspiratiebron geweest. In de natuur kon hij zijn angsten bezweren en scheppen door die te tekenen, schilderen en vast te leggen in wat hij schreef.

Zijn mooiste verhalen (waaronder niet eerder uitgegeven werk), dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur worden door biograaf Onno Blom bij elkaar gebracht en toegelicht in de bundel Winterbloei. De teksten van Jan Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius over duurzaamheid. Ronald Giphart, vaste ambassadeur van Nederland Leest, heeft het voorwoord geschreven.

Winterbloei is gratis verkrijgbaar voor leden van de bibliotheek. Vraag ernaar bij de uitleenbalie.

Nederland Leest

Nederland Leest logo

November is de maand van Nederland Leest, een campagne waarbij bibliotheken iedereen oproepen om over een bepaald thema met elkaar in gesprek te gaan. In 2019 staat Duurzaamheid centraal.

 

 


*Let op: Het kan zijn dat het geschenkboek Winterbloei niet beschikbaar is bij jouw bibliotheek. Neem hiervoor contact op met jouw bibliotheek om teleurstelling te voorkomen.