Kinderboekenweek geschenk 2021

Gepubliceerd op: 7 april 2021 14:26

Bette Westera: ‘De eervolle vraag of ik het kinderboekenweekgeschenk van volgend jaar zou willen schrijven gooit mijn hele planning overhoop en dat is fijn. Heel fijn zelfs, want ook al houd ik nog zo van orde, voor het scheppen van iets nieuws is chaos nodig. Bij mij is alles netjes op een rijtje hebben dodelijk voor het creatieve proces. Ik spring dus vol vertrouwen en zonder te weten waar ik straks mee bovenkom in het diepe.’

Bekijk het kinderboekenweekgeschenk in de catalogus

TIRIL EN DE TOVERDRANK

Rond haar tiende verjaardag ontdekt Tiril dat ze iets heel bijzonders kan: van gedaante veranderen, net als haar lievelingsgod Loki. Om haar dorpsgenoten te overtuigen van de goedheid van koning Harald Haardos, onderneemt Tiril samen met haar vriend Thialfi een spannende reis op zoek naar een toverdrank die zelfs de eerste de beste schapenboer in staat stelt een klinkend heldendicht te maken. Tijdens haar reis door de onherbergzame wereld van de Joekels heeft ze haar gave al snel nodig.

KINDERBOEKENWEEK: WORDEN WAT JE WIL

Kinderboekenweekgeschenkauteur Bette Westera is op 20 juni 1958 geboren in Velp. Na de middelbare school ging ze naar de Pedagogische Academie, om daarna in Leiden Psychologie te studeren. Tijdens en na haar studie werkte ze op het secretariaat van de Leidse Wetenschapswinkel en daarna als beleidsmedewerker bij het Centrum voor Educatie in Driebergen. In 1990 begon ze met het schrijven van een kinderbijbelserie en verhuisde ze met haar kinderen naar het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg, een leefgemeenschap niet ver van Amersfoort, waar ze dertien jaar woonde en werkte. Vanaf 1999 publiceerde ze prentenboeken, fictie, non-fictie en gedichtenbundels voor kinderen. Daarnaast is Bette Westera een veelgevraagd vertaler van prentenboeken, vaak op rijm. In 2019 vierde Bette haar 20-jarig schrijverschap vol mooie, grappige, ontroerende en prijswinnende boeken. Dit jaar won ze voor haar boek Uit elkaar de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Griffel en de Boekenleeuw.